Βρέθηκε πολύ νερό στη Σελήνη

Προσθέστε Εδώ το Κείμενο Επικεφαλίδας σας
@fyinews team

24/04/2023

Αντιγραφή συνδέσμου
fyi:
  1. Κινέζοι επιστήμονες ανακάλυψαν νερό μέσα σε γυάλινα σφαιρίδια που υπάρχουν στην επιφάνεια της Σελήνης.
  2. Η Σελήνη, η οποία δεν έχει ατμόσφαιρα, βομβαρδίζεται από μικροσκοπικούς μετεωρίτες, με αποτέλεσμα η πρόσκρουση να σχηματίζει γυάλινα σφαιρίδια που λειτουργούν σαν “σφουγγάρι” για μόρια υδρογόνου και οξυγόνου.
  3. Υδρογόνο + Οξυγόνο = Νερό. Τα μόρια του υδρογόνου προέρχονται από τους ηλιακούς ανέμους, ενώ το οξυγόνο βρίσκεται σε πετρώματα και ορυκτά της Σελήνης.

Είδηση 🗞️

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, η Σελήνη φαίνεται ότι διαθέτει αποθέματα νερού περίπου 270 τρισεκατομμυρίων κιλών, αποθηκευμένα μέσα σε μικροσκοπικά γυάλινα σφαιρίδια, τα οποία «οι εξερευνητές του αύριο» θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν. Αυτό υποστηρίζει μια μελέτη Κινέζων επιστημόνων που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Nature Geoscience τη Δευτέρα 27 Μαρτίου.

Η Κινεζική Ακαδημία Επιστημών μελέτησε 117 γυάλινα σφαιρίδια που συλλέχθηκαν από την επιφάνεια της Σελήνης το 2020, με την διαστημική ρομποτική αποστολή “Chang’e 5” της Κίνας.

Η έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Nature Geoscience», υπολογίζει την ποσότητα νερού σε περίπου 270 τρισ. κιλά.

Η Σελήνη, η οποία δεν έχει ατμόσφαιρα όπως η Γη ώστε να προστατεύεται η επιφάνειά της, βομβαρδίζεται από μικροσκοπικούς μετεωρίτες με αποτέλεσμα η πρόσκρουση να δημιουργεί γυάλινα σφαιρίδια που λειτουργούν σαν “σφουγγάρι” για μόρια υδρογόνου και οξυγόνου. Το νερό αποτελείται από υδρογόνο και οξυγόνο. Τα μόρια του υδρογόνου προέρχονται από τους ηλιακούς ανέμους δηλαδή από φορτισμένα σωματίδια που εκπέμπονται από την ατμόσφαιρα του Ήλιου σε όλο το ηλιακό σύστημα, ενώ το οξυγόνο βρίσκεται σε πετρώματα και ορυκτά της Σελήνης.

Σύμφωνα με τον Sen Hu, από το Ινστιτούτο Γεωλογίας και Γεωφυσικής της Κινεζικής Ακαδημίας Επιστημών “η γνώση του τρόπου με τον οποίο παράγεται, αποθηκεύεται και αναπληρώνεται το νερό κοντά στη σεληνιακή επιφάνεια θα ήταν πολύ χρήσιμη για τους μελλοντικούς εξερευνητές, ώστε να το εξάγουν και να το χρησιμοποιήσουν για ερευνητικούς σκοπούς”.

AD(1024x768)
Μετάβαση στο περιεχόμενο