Βομβαρδισμοί του Ισραήλ σε Γάζα και Λίβανο

Προσθέστε Εδώ το Κείμενο Επικεφαλίδας σας
@fyinews team

25/04/2023

Αντιγραφή συνδέσμου
fyi:
  1. Βομβαρδισμούς στη Λωρίδα της Γάζας και τον Λίβανο εξαπέλυσε χθες ο ισραηλινός στρατός, στοχεύοντας θέσεις της ισλαμιστικής οργάνωσης Χαμάς.
  2. Σύμφωνα με το Ισραήλ, οι επιθέσεις ήταν απάντηση για τις 34 ρουκέτες που εκτοξεύθηκαν προς το Ισραήλ, από την οργάνωση στο Λίβανο.
  3. Τα διεθνή ΜΜΕ αναφέρουν ότι πρόκειται για τη σοβαρότερη κλιμάκωση ανάμεσα στις δύο πλευρές από τον πόλεμο του 2006.

Είδηση


Βομβαρδισμούς στη Λωρίδα της Γάζας και τον Λίβανο εξαπέλυσε ο ισραηλινός στρατός, στοχεύοντας θέσεις της ισλαμιστικής οργάνωσης Χαμάς. Σύμφωνα με το Ισραήλ, οι επιθέσεις ήταν απάντηση για τις 34 ρουκέτες που εκτοξεύθηκαν κατά της επικράτειάς του από τον Λίβανο.

Οι επιδρομές ξεκίνησαν λίγο πριν από τα μεσάνυχτα στη Λωρίδα της Γάζας και οι βομβαρδισμοί στον Λίβανο γύρω στις 04:00.

Τις τελευταίες μέρες σημειώνονται επεισόδια ανάμεσα στην ισραηλινή αστυνομία και πιστούς στο ισλαμικό τέμενος Αλ Ακσά, στο παλαιστινιακό τμήμα της Ιερουσαλήμ που έχει προσαρτήσει το Ισραήλ.

Ο ισραηλινός στρατός ανέφερε πως “έπληξε στόχους, ιδίως υποδομές που ανήκουν στην τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς, στον νότιο Λίβανο”. Είναι η πρώτη φορά που το Ισραήλ επιβεβαιώνει πως επιτέθηκε στον Λίβανο από τον Απρίλιο του 2022. Σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ, πρόκειται για τη σοβαρότερη κλιμάκωση ανάμεσα στις δύο πλευρές από τον πόλεμο του 2006.

Ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου ανέφερε ότι οβίδα έπληξε τοίχο σπιτιού κοντά σε φυτεία, κοντά στον καταυλισμό, προκαλώντας υλικές ζημιές.

Χθες, ανήμερα του εβραϊκού Πάσχα, 34 ρουκέτες εκτοξεύθηκαν από τον Λίβανο εναντίον του Ισραήλ, με αποτέλεσμα δύο άνθρωποι να τραυματιστούν ελαφρά και να προκληθούν υλικές ζημιές.

Τις τελευταίες μέρες η κατάσταση στην περιοχή είναι οξυμένη, καθώς σημειώνονται επεισόδια ανάμεσα στην ισραηλινή αστυνομία και πιστούς στο ισλαμικό τέμενος Αλ Ακσά, στο παλαιστινιακό τμήμα της Ιερουσαλήμ που έχει προσαρτήσει το Ισραήλ.

AD(1024x768)
Μετάβαση στο περιεχόμενο