Ολοένα και περισσότεροα νεαρά άτομα στην Κίνα καταφεύγουν σε techno parties για να αποσυμπιεστούν από τον καθημερινό φόρτο εργασίας, δηλαδή 9 π.μ. έως τις 9 μ.μ., έξι ημέρες την εβδομάδα ή “996”, όπως το αποκαλούν οι ίδιοι.
Η συγκεκριμένη σκηνή βρίσκεται σε άνθιση τα τελευταία χρόνια, σε αντίθεση με τον ευρύτερο χώρο του πολιτισμού που διανύει μια περίοδο κρίσης. Οι κινεζικές αρχές λογοκρίνουν συναυλίες και παραστάσεις, ενώ ανεξάρτητα βιβλιοπωλεία και χώροι τέχνης κλείνουν, αναφέρει το “Associated Press“.
Ωστόσο, τα underground techno parties είναι κατά κάποιο τρόπο προστατευμένα από όλους αυτούς τους περιορισμούς επειδή διοργανώνονται σε απομονωμένα σημεία των πόλεων, μακριά από τη δημόσια θέα.
Τα underground parties ονομάζονται “ye di” (άγριοι χοροί) και διοργανώνονται πλέον σχεδόν σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Κίνας.
Για πολλά νεαρά άτομα που ζουν στις βιομηχανικές πόλεις της Κίνας (όπως και στις αντίστοιχες της Δύσης), η techno είναι το φυσικό soundtrack των πόλεων, όπως για παράδειγμα της Changchun, μιας πόλης γεμάτης αυτοκινητοβιομηχανίες, η οποία θεωρείται η η γενέτειρα της κινεζικής techno.
Για να αποφύγουν ακόμη περισσότερο την κρατική καταστολή, οι διοργανωτές συνήθως αναγράφουν στις αφίσες των events μόνο την ημερομηνία, το line-up και το κόστος εισόδου. Σε αρκετές περιπτώσεις, η τοποθεσία δεν αποκαλύπτεται παρά μόνο μία ώρα πριν από το πάρτι.
“Περιορισμοί υπάρχουν, αλλά γι’ αυτό ακριβώς δημιουργήσαμε τη δική μας σκηνή», δήλωσε μια νεαρή Κινέζα στο “AP”. “Χρειαζόμαστε τα techno parties και τα χρειαζόμαστε γιατί έχουμε ανάγκη να χορεύουμε έξω από τους προκαθορισμένους κανόνες”.