(ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Τρεις ταυτόχρονες δημοσκοπήσεις για θέματα της επικαιρότητας

Προσθέστε Εδώ το Κείμενο Επικεφαλίδας σας
@fyinews team

29/09/2023

Αντιγραφή συνδέσμου
fyi:
  1. Οι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, η λειτουργία ή μη του κρατικού μηχανισμού στον Daniel και η ακρίβεια κυριάρχησαν στις χθεσινές δημοσκοπήσεις.
  2. Αντίθετα με άλλες περιπτώσεις εκλογής νέου αρχηγού, ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται πως δεν επωφελείται δημοσκοπικά από αυτό, ενώ η δημοτικότητα του Στ. Κασσελάκη είναι χαμηλή.
  3. Επίσης, η δυσαρέσκεια του κοινού είναι μεγάλη για την αντίδραση του κρατικού μηχανισμού στον “Daniel”, ενώ οι πολίτες λένε πως η ακρίβεια είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα.

Είδηση


Η εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη στην προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει προσδώσει στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης τη δυναμική που επιθυμούσαν στην Κουμουνδούρου. Σύμφωνα με τις τρεις νέες δημοσκοπήσεις, η Ν.Δ. προηγείται στην πρόθεση ψήφου από 15,5 έως 17 ποσοστιαίες μονάδες.

Μάλιστα, ο Στέφανος Κασσελάκης στη δημοσκόπηση της Metron Analysis καταλαμβάνει την πεμπτη θέση στη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών πίσω απο τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον Δημήτρη Κουτσύμπα, τον Νίκο Ανδρουλάκη και τη Ζωή Κωνσταντοπούλου. Επίσης, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της ALCO, μόνο το 37% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί πως είναι καλύτερη η εικόνα του κόμματος μετά την εκλογή Κασσελάκη.

Προβάδισμα από 15,5 έως 17 μονάδες δίνουν στη ΝΔ οι τρεις δημοσκοπήσεις των Alco, Pulse και Metron Analysis.

Το σημαντικότερο πρόβλημα της χώρας σύμφωνα με την αξιολόγηση των πολιτών είναι η ακρίβεια, με ποσοστό 36% (Metron Analysis).

Επίσης περίπου οι μισοί εμφανίζονται δυσαρεστημένοι από τα αντανακλαστικά του κρατικού μηχανισμού στην κακοκαιρία Daniel.

AD(1024x768)
Μετάβαση στο περιεχόμενο