Τραγωδία στα Τέμπη: Τελευταίες εξελίξεις

Προσθέστε Εδώ το Κείμενο Επικεφαλίδας σας
@fyinews team

21/04/2023

Αντιγραφή συνδέσμου
fyi:
  1. «Ως πρωθυπουργός, οφείλω σε όλους, αλλά πάνω από όλα στους συγγενείς των θυμάτων, μια μεγάλη ΣΥΓΓΝΩΜΗ», ανέφερε, χθες, στα social media ο Κυρ. Μητσοτάκης.
  2. Συνεχίστηκαν την Κυριακή οι πορείες διαμαρτυρίας για τα Τέμπη σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, με τους διαδηλωτές να καταγγέλλουν την Αστυνομία για υπέρμετρη χρήση βίας.
  3. Στις δικαστικές φυλακές Λάρισας μεταφέρθηκε το βράδυ της Κυριακής, μετά την απολογία του στον ανακριτή, ο 59χρονος σταθμάρχης.

Είδηση 🗞️

Σε δήλωση, μέσω ανάρτησης στα social media, για την τραγωδία στα Τέμπη προέβη την Κυριακή ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος μεταξύ άλλων αναφέρει ότι «αυτονόητα, οφείλω σε όλους, αλλά πάνω από όλα στους συγγενείς των θυμάτων, μια μεγάλη συγγνώμη, τόσο προσωπική, όσο και στο όνομα όλων όσοι κυβέρνησαν τη χώρα εδώ και χρόνια».

Ο πρωθυπουργός σημειώνει: «Στην Ελλάδα του 2023, δεν γίνεται δύο τρένα να κινούνται αντίθετα στην ίδια γραμμή και να μην το έχει αντιληφθεί κανείς. Δεν μπορούμε, δεν θέλουμε και δεν πρέπει να κρυφτούμε πίσω από το ανθρώπινο σφάλμα».

Το μεσημέρι της Κυριακής ολοκληρώθηκαν επισήμως οι έρευνες στον τόπο του δυστυχήματος.

Χιλιάδες πολίτες, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα εργατικών συνδικάτων, φοιτητικών συλλόγων, συλλόγων αυτοαπασχολουμένων και γυναικών για το συλλαλητήριο, που πραγματοποιήθηκε χθες στο Σύνταγμα στο πλαίσιο της 48ωρης απεργίας των σιδηροδρομικών.

Ανάλογη πορεία πραγματοποιήθηκε και σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης.

Ωστόσο, επεισόδια σημειώθηκαν κατά την διάρκεια της πορείας στην Αθήνα, με τους διαδηλωτές να κάνουν λόγο για υπέρμετρη χρήση βίας από πλευράς των αστυνομικών.

Παράλληλα, αργά το βράδυ της Κυριακής, προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την μαραθώνια απολογία του ο σταθμάρχης Λάρισας, με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα.

Τέλος, ολοκληρώθηκαν οι έρευνες στον τόπο του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη. Το μεσημέρι της Κυριακής είχαν ήδη απομακρυνθεί όλα τα βαγόνια και συντρίμμια από την φοβερή σύγκρουση των δύο τρένων και ακολούθησε ένας τελευταίος έλεγχος για ανεύρεση τυχόν βιολογικού υλικού στο έδαφος.

AD(1024x768)
Μετάβαση στο περιεχόμενο