(ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)

Τοποθετήσεις του Κυριάκου Βελόπουλου στο debate των πολιτικών αρχηγών

Προσθέστε Εδώ το Κείμενο Επικεφαλίδας σας
@fyinews team

12/05/2023

Αντιγραφή συνδέσμου
fyi:
  1. Ο Κ. Βελόπουλος υποστήριξε ότι το “Ανήκομεν εις την Δύσιν” δεν συμβαδίζει με την τωρινή εποχή, όπου άλλες δυνάμεις όπως Κίνα, Ινδία και Ρωσία ορίζουν διαφορετικά το εθνικό συμφέρον.
  2. Στην οικονομία, ανέφερε ότι πρέπει να υπάρχει ένα Plan B αν συμβεί “το μοιραίο” στην ευρωζώνη.
  3. Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης ανέφερε ότι τις πολιτικές του θέσεις τις υπαγορεύουν οι παραδοσιακές αξίες της χώρας και ότι δεν τον εκφράζει “ο ψευτο-προοδευτισμός”.

Είδηση


Takeaways από τα όσα δήλωσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος στο χθεσινό debate:

Ενότητα: Οικονομία, Ανάπτυξη, Απασχόληση

Απαντώντας σε ερώτηση της Ράνιας Τζίμα (MEGA) αναφορικά με την κυκλοφορία παράλληλων νομισμάτων στην Ελλάδα, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, δήλωσε ότι “κάθε σοβαρή χώρα πρέπει να έχει plan b για να μπορεί να ανταπεξέλθει σε μια δυσκολία. Η λύση που λέτε δεν έχει να κάνει με παράλληλο νόμισμα. Πρέπει να υπάρχει εναλλακτική αν συμβεί κάτι σοβαρό στην Ευρωζώνη. Αν τελικά καταρρεύσει. Σας μιλώ σαν επιχειρηματίας. Αν δεν έχω plan b σημαίνει δεν είμαι έτοιμος, να αντιμετωπίσω την καταιγίδα. Ακούω μια πλειοδοσία από όλους αλλά δεν μου λένε που θα βρουν τα λεφτά. Λέμε ένα απλό πράγμα. Αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου επίσης αλλαγή του φορολογικού μοντέλου.”.

Ενότητα: Εξωτερική Πολιτική και Άμυνα

Ο κ. Βελόπουλος, ερωτηθείς από τον Γιώργο Παπαδάκη (ΑΝΤ1) για την ανοιχτά φιλορωσική στάση του ίδιου, αλλά και του κόμματός του, απάντησε ότι “το ” Ανήκομεν εις την Δύσιν” ήταν μία ρήση που στον πολιτισμένο χώρο, όριζε την δική μας εκεί παρουσία. Σήμερα σε έναν πολυπολικό κόσμο, Κίνα, Ινδία, Ρωσία, ναι και Ρωσία, ορίζουν διαφορετικά το εθνικό συμφέρον”. Σύμφωνα με τον ίδιο “σε έναν πολυπολικό κόσμο δεν ορίζεις απλά την μοίρα σου, αποφασίζεις με ποιους θα πας. Σήμερα δεν μπορείς να πηγαίνεις στις διεθνείς σχέσεις μονόπατα. Με την Δύση χάσαμε το όνομα Μακεδονία και την Βόρειο Ήπειρο ενώ οι διεθνείς συνθήκες έλεγαν άλλα. Χάσαμε τη μισή Κύπρο, χάνουμε το Αιγαίο και μπορεί να χάσουμε και την Θράκη. Για την Ελληνική Λύση το εθνικό συμφέρον ορίζει με ποιον θα είμαστε. Η επίκληση του διεθνούς δικαίου είναι το άλλοθι του αποτυχημένου. Δεν υπάρχει διεθνές δίκαιο. Δεν μπορείς να λες πως είναι ευρωπαϊκό πρόβλημα τα ελληνοτουρκικά όταν τα δισεκατομμύρια που έχουν επενδύσει οι εταίροι μας στην Τουρκία είναι τροχοπέδη σε αυτό”.

Ενότητα: Κράτος, Θεσμοί, Διαφάνεια

Απαντώντας στην ερώτηση του δημοσιογράφου Παναγιώτη Στάθη (OPEN) γιατί δεν ψήφισε τη διάταξη που εμπόδιζε την κάθοδο του κόμματος Κασιδιάρη στις εκλογές, ο κ. Βελόπουλος υποστήριξε ότι δεν μπορεί η πολιτική εξουσία να κόβει το δρόμο σε οποιονδήποτε θέλει να πάει στις εκλογές και την ώρα που ο ίδιος σαν κυβερνήτης, τον άφηνε να κάνει διαγγέλματα μέσα από την φυλακή. Μόνο ο ελληνικός λαός μπορεί να αποφασίζει ποιος θα εκλεγεί. Στο ερώτημα εάν οι καταγγελίες που έγιναν για αποστασίες θα επηρεάσουν εκλογικά την Ελληνική Λύση που εμφανίζει κάμψη στις δημοσκοπήσεις, ο κ. Βελόπουλος δήλωσε ότι “όταν βγαίνει βουλευτής της ΝΔ και λέει ότι θα πάρουμε βουλευτές από άλλα κόμματα τι χρείαν έχουμε άλλων μαρτύρων; Ήθελα να διαφυλάξω και τον τελευταίο ψηφοφόρο της Ελληνικής Λύσης. Συνεργασία με ένα κόμμα που κάνει απευθείας αναθέσεις που πρόδωσε τη Μακεδονία, συζητάει θαλάσσιες ζώνες, δεν πρόκειται να κάνω ποτέ.Μια είναι η διαφορά μας με την Τουρκία δεν ανοίγουμε την βεντάλια των θεμάτων”.

Ενότητα: Υγεία, Παιδεία και Κοινωνικό Κράτος

Ο κ. Βελόπουλος απάντησε στον Αντώνη Σρόιτερ (ALPHA), γιατί ενώ ο ίδιος είναι αντίθετος με την αλλαγή φύλου, τους γάμους των ομοφυλόφιλων, είχε ταχθεί κατά της υποχρεωτικότητας του εμβολίου θεωρώντας ότι ο καθένας μπορεί να ορίζει το σώμα του, σημειώνοντας μεταξύ άλλων: “Είμαι χριστιανός ορθόδοξος και θα μου επιτρέψετε να έχω τις απόψεις μου. Υποχρεωτικότητα του εμβολίου δεν μπορώ να δεχθώ. Είναι δικό μου το σώμα και το κάνω ότι θέλω εγώ. Είναι αντίθετο με τη Δημοκρατία, όμως όποιος ήθελε το έκανε, γιατί έπρεπε να επιβληθούν πρόστιμα 100 ευρώ σε συνταξιούχους; Όσο για τις αμβλώσεις είμαι με την Ελληνίδα μάνα. Μπορεί εγώ να διαφωνώ αλλά η Ελληνίδα μάνα πρέπει να μπορεί να κάνει ότι θέλει εκείνη. Η Ελλάδα πεθαίνει δημογραφικά και πρέπει να στηρίξουμε την Ελληνίδα μάνα εκτός από ορισμένες περιπτώσεις όπως είναι οι βιασμοί”.

Ενότητα: Περιβάλλον και Ενέργεια

Απαντώντας σε ερώτηση της Σίας Κοσιώνη (ΣΚΑΙ) για το αν πιστεύει πως η χώρα μας έπρεπε να απέχει από το εμπάργκο κατά της Ρωσίας ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, υπογράμμισε ότι: “Ρωτήστε τον ελληνικό λαό αν του αξίζει να πληρώνει πανάκριβα τα τρόφιμα και το φυσικό αέριο και την βενζίνη ενώ θα μπορούσε να έχει τη δυνατότητα των εξορύξεων. Από την άλλη πλευρά υπάρχουν πολλοί εφοπλιστές που φέρνουν ρωσικό πετρέλαιο στο Λακωνικό Κόλπο και κάνουν μεταγγίσεις. Γιατί να κερδίζουν οι εφοπλιστές και να μην κερδίζει ο ελληνικός λαός; Επιμένω στην εξόρυξη φυσικού αερίου και πετρελαίου. Όταν γίνουμε κυβέρνηση θα εξορύξουμε φυσικό αέριο και πετρέλαιο και θα το συνδέσουμε με τις συντάξεις και τους μισθούς για να μπορούν οι Έλληνες να παίρνουν αξιόλογες και αξιόπιστες συντάξεις”.

Ενότητα: Νέα Γενιά

Απαντώντας σε ερώτηση της Μάρας Ζαχαρέα (STAR) σχετικά με τους νέους ψηφοφόρους ο κ. Βελόπουλους δήλωσε χαρακτηριστικά “Πως θα πιστέψει ένας νέος τους πολιτικούς που επί 12 χρόνια τους λένε ψέματα; Ότι βγαίνουμε από τα μνημόνια, ότι όλα θα πάνε καλά και συνεχώς βουλιάζουμε. Θέλω ως προερχόμενος από την Μακεδονία να ζητήσω συγνώμη από τους γονείς που έχασαν τα παιδιά τους στα Τέμπη. Ζητώ συγνώμη από τα νέα παιδιά που τους αναγκάζουμε να πάνε στα νησιά να δουλέψουν για 600 ευρώ με δέκα άτομα μαζί, ενώ βολεύουμε μετακλητούς. Ο νέος βλέπει πως δεν υπάρχει αξιοκρατία. Κι αυτό είναι το μεγαλύτερο έγκλημα”.

AD(1024x768)
Μετάβαση στο περιεχόμενο