Το 2022, το ρεύμα από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας στις ΗΠΑ, ξεπέρασε τον άνθρακα πρώτη φορά.

Προσθέστε Εδώ το Κείμενο Επικεφαλίδας σας
@fyinews team

25/04/2023

Αντιγραφή συνδέσμου
fyi:
  1. Η ηλεκτρική ενέργεια που παράγεται από ανανεώσιμες πηγές, ξεπέρασε αυτήν που παράγεται από ορυκτά καύσιμα στις ΗΠΑ για πρώτη φορά το 2022.
  2. Η ανάπτυξη των έργων ΑΠΕ, οφείλεται στον νόμο για τη μείωση του πληθωρισμού (IRA), ο οποίος δίνει επιδοτήσεις σε εταιρείες υπό την προϋπόθεση ότι η παραγωγή γίνεται σε αμερικανικό έδαφος.
  3. Ο συγκεκριμένος νόμος έχει προκαλέσει αναστάτωση στην ΕΕ, με τις Βρυξέλλες να πυροδοτούν μια νέα κούρσα κρατικών επιδοτήσεων για να κρατήσουν τις “πράσινες βιομηχανίες” στην Ευρώπη.

Είδηση


Η ηλεκτρική ενέργεια που παράγεται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (ΑΠΕ) ξεπέρασε αυτήν που παράγεται από ορυκτά καύσιμα στις Ηνωμένες Πολιτείες για πρώτη φορά το 2022, ανακοίνωσε τη Δευτέρα η αμερικανική Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας.

Η ανάπτυξη της αιολικής και της ηλιακής ενέργειας οδήγησε σημαντικά στην αύξηση των ΑΠΕ και συνέβαλε στο 14% της ηλεκτρικής ενέργειας που παράγεται στη χώρα το 2022. Η υδροηλεκτρική ενέργεια συνεισέφερε το 6% ενώ οι βιομάζες και η γεωθερμία παρήγαγαν λιγότερο από 1%.

Οι υπηρεσίες ενέργειας των ΗΠΑ εκτιμούν ότι η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας που παράγεται από ανανεώσιμες πηγές θα αυξηθεί περισσότερο το 2023.

“Χαίρομαι που βλέπω ότι ξεπεράσαμε αυτό το όριο, αλλά αυτό είναι μόνο ένα βήμα σε ένα ταξίδι που πρέπει να είναι γρηγορότερο και φθηνότερο”, δήλωσε ο Stephen Porder, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Brown.

Η Καλιφόρνια παρήγαγε το 26% της ηλιακής ηλεκτρικής ενέργειας σε εθνικό επίπεδο, ακολουθούμενη από το Τέξας με 16% και τη Βόρεια Καρολίνα με 8%.

Η μεγαλύτερη παραγωγή αιολικής ενέργειας σημειώθηκε στο Τέξας, το οποίο παρήγαγε το 26% του συνόλου των ΗΠΑ, ακολουθούμενο από την Αϊόβα (10%) και την Οκλαχόμα (9%).

“Αυτή η αλματώδης ανάπτυξη οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στα οικονομικά”, δήλωσε ο Gregory Wetstone, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Αμερικανικού Συμβουλίου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας. “Κατά την τελευταία δεκαετία, το ισοσταθμισμένο κόστος της αιολικής ενέργειας μειώθηκε κατά 70%, ενώ το ισοσταθμισμένο κόστος της ηλιακής ενέργειας μειώθηκε κατά ένα ακόμη πιο εντυπωσιακό 90%”.

AD(1024x768)
Μετάβαση στο περιεχόμενο