Θα δούμε το sequel της μάχης Biden-Trump το 2024;

Προσθέστε Εδώ το Κείμενο Επικεφαλίδας σας
@fyinews team

26/04/2023

Αντιγραφή συνδέσμου
fyi:
  1. Μέσω βίντεο, o Joe Biden ανακοίνωσε επισήμως ότι θα επιδιώξει δεύτερη προεδρική θητεία στις εκλογές του 2024.
  2. Με την επίσημη υποψηφιότητα του Biden, οι ΗΠΑ είναι πιθανόν να ζήσουν και πάλι την εκλογική μάχη του 2020, ανάμεσα σε Biden και Trump, καθώς και ο πρώην πρόεδρος έχει ανακοινώσει ήδη την υποψηφιότητά του.
  3. Ωστόσο, σύμφωνα με δημοσκόπηση, περίπου οι μισοί Δημοκρατικοί δηλώνουν ότι Biden δεν πρέπει να είναι ξανά υποψήφιος, λόγω ηλικίας.

Είδηση


Μέσω ενός βίντεο διάρκειας περίπου 3 λεπτών, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden ανακοίνωσε επισήμως χθες, ότι θα επιδιώξει δεύτερη θητεία στις προεδρικές εκλογές του 2024.

Με την επίσημη υποψηφιότητα του Biden, οι ΗΠΑ είναι πιθανόν να ζήσουν και πάλι την εκλογική μάχη του 2020, ανάμεσα σε Biden και Trump, καθώς και ο πρώην πρόεδρος έχει ανακοινώσει επισήμως την υποψηφιότητά του, τον περασμένο Νοέμβριο. Ο Donald Trump θεωρείται από πολλούς φαβορί για το χρίσμα των Ρεμπουμπλικανών.

Ο Biden, αν επανεκλεγεί, θα είναι 86 ετών στο τέλος της 2ης θητείας του.

Το βίντεο ξεκινά με πλάνα από την επίθεση στο Καπιτώλιο τον Ιανουάριο του 2021, με τον Biden να προειδοποιεί ότι οι οπαδοί του Trump θέλουν να στερήσουν τις βασικές ελευθερίες των Αμερικανών, με τον ίδιο να υπόσχεται ότι θα τις προστατεύσει.

Χωρίς να κατονομάζει τον Trump, ο Biden λέει στο βίντεο: “Σε ολόκληρη την χώρα, οι εξτρεμιστές του MAGA (Make America Great Again) περιμένουν για να επιτεθούν σε αυτές τις θεμελιώδεις ελευθερίες, για να περικόψουν την Κοινωνική Ασφάλιση που πληρώσατε μια ολόκληρη ζωή, κόβοντας παράλληλα τους φόρους για τους πλουσιότερους, υπαγορεύοντας ποιες αποφάσεις οι γυναίκες μπορούν να πάρουν για την υγεία τους, απαγορεύοντας βιβλία και λέγοντας στους ανθρώπους ποιους μπορούν να αγαπούν, δυσκολεύοντας ταυτόχρονα για σας την δυνατότητα ψήφου”.

Ωστόσο, περίπου οι μισοί Αμερικανοί Δημοκρατικοί δηλώνουν ότι Biden δεν θα πρέπει να επιδιώξει την επανεκλογή λόγω ηλικίας, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Reuters/Ipsos. Ο Biden είναι ο γηραιότερος πρόεδρος στην ιστορία των ΗΠΑ και, αν επανεκλεγεί, θα είναι 86 ετών στο τέλος της 2ης θητείας του.

AD(1024x768)
Μετάβαση στο περιεχόμενο