(ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI)

ΣΥΡΙΖΑ: Υπερψηφίστηκε η πρόταση Κασσελάκη για συνέδριο τον Φεβρουάριο

Προσθέστε Εδώ το Κείμενο Επικεφαλίδας σας
@fyinews team

19/10/2023

Αντιγραφή συνδέσμου
fyi:
  1. Την εισήγηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Στέφανου Κασσελάκη που περιλαμβάνει την πρόταση για συνέδριο στις 23-25 Φεβρουαρίου ενέκρινε η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος.
  2. Μετά από μία πολύωρη συνεδρίαση, η πρόταση του προέδρου υπερψηφίστηκε από 20 μέλη, 10 μέλη ψήφισαν κατά και υπήρξαν και 8 λευκά, στο σύνολο των 42 μελών της Πολιτικής Γραμματείας.
  3. Η πρόταση ως εισήγηση πλέον της Πολιτικής Γραμματείας θα τεθεί προς ψήφιση στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος, που αριθμεί 302 μέλη.

Είδηση


Την εισήγηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Στέφανου Κασσελάκη που περιλαμβάνει την πρόταση για συνέδριο στις 23-25 Φεβρουαρίου ενέκρινε η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος.

Στην ψηφοφορία που έγινε στο τέλος πολύωρης συνεδρίασης η πρόταση του προέδρου υπερψηφίστηκε από 20 μέλη, 10 μέλη ψήφισαν κατά και υπήρξαν και 8 λευκά, στο σύνολο των 42 μελών της Πολιτικής Γραμματείας, μία πλειοψηφία που είναι οριακή.

Η πρόταση ως εισήγηση πλέον της Πολιτικής Γραμματείας θα τεθεί στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος.

Σε προηγούμενη συνεδρίασή της, η Κεντρική Επιτροπή είχε αποφασίσει το συνέδριο του κόμματος να γίνει τον Νοέμβριο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του “News247” τα 10 “κατά” προήλθαν από τα 9 μέλη της “Ομπρέλας” και τον Δημήτρη Τζανακόπουλο κι 8 λευκά στα οποία περιλαμβάνονται εκτός από τα στελέχη που στήριξαν προεκλογικά την Έφη Αχτσιόγλου και ο Διονύσης Τεμπονέρας.

Το βασικό επιχείρημα του Στέφανου Κασσελάκη ήταν ότι χρειάζεται περισσότερος χρόνος για να πραγματοποιηθεί συγκροτημένος διάλογος, ενώ έθεσε πάλι το ζήτημα της ενότητας εντός του κόμματος.

Πολλά ΜΜΕ [1], [2], [3], [4] μιλούν για κλίμα έντασης στην συνεδρίαση και σε διαπληκτισμούς μεταξύ των στελεχών του.

AD(1024x768)
Μετάβαση στο περιεχόμενο