Σε «Άλκη Καμπανού» μετονομάστηκε ο δρόμος όπου δολοφονήθηκε ο 19χρονος

Προσθέστε Εδώ το Κείμενο Επικεφαλίδας σας
@fyinews team

21/04/2023

Αντιγραφή συνδέσμου
fyi:
  1. Σε «Άλκη Καμπανού» μετονομάστηκε επίσημα η οδός Άνθιμου Γαζή, στην περιοχή Χαριλάου της Θεσσαλονίκης, όπου δολοφονήθηκε ο 19χρονος πέρυσι.
  2. Επόμενο βήμα θα είναι η τοποθέτηση ενός μνημείου στο σημείο, καθώς εγκρίθηκε η χωροθέτησή του από τη Διεύθυνση Αρχιτεκτονικού του δήμου Θεσσαλονίκης.
  3. «Η θυσία του Άλκη ας αποτελέσει ένα νέο ξεκίνημα για τον αθλητισμό μας, με λιγότερη βία και σχεδόν καθόλου θύματα», δήλωσε ο πατέρας του, Αριστείδης Καμπανός.

Είδηση 🗞️

Οι γονείς του δολοφονημένου 19χρονου φοιτητή Άλκη Καμπανού βρέθηκαν την Τρίτη στο σημείο όπου έχασε τη ζωή του ο γιος τους σε τυφλό οπαδικό χτύπημα, την 1η Φεβρουαρίου 2022, με αφορμή την επίσημη τελετή μετονομασίας του δρόμου από Άνθιμου Γαζή σε Άλκη Καμπανού από τον δήμο Θεσσαλονίκης.

“Η θυσία του Άλκη ας αποτελέσει ένα νέο ξεκίνημα για τον αθλητισμό μας, με λιγότερη βία και σχεδόν καθόλου θύματα”, είπε ο πατέρας του 19χρονου Αριστείδης Καμπανός, μετά την τελετή των αποκαλυπτηρίων.

Στα σκαλιά όπου καθόταν ο Άλκης μαζί με τους φίλους του όταν δέχτηκαν τα δολοφονικά χτυπήματα από τους 12 οπαδούς του ΠΑΟΚ, βρέθηκαν οι γονείς του μαζί με στενούς συγγενείς.

Όπως είπε ο κ. Καμπανός, είναι η δεύτερη φορά που βρίσκεται μαζί με τη σύζυγό του, Μελίνα, στο σημείο της δολοφονίας του παιδιού τους, μέσα σε διάστημα 15 ημερών. «Καταλαβαίνετε τη συγκίνησή μου, είναι πολύ δύσκολο. Παρ’ όλα αυτά η αγάπη όλου του κόσμου μου δίνει κουράγιο για να το ξεπεράσω όσο μπορώ. Σας ευχαριστώ όλους», ανέφερε.

Στα σκαλιά όπου καθόταν ο Άλκης μαζί με τους φίλους του όταν δέχτηκαν την επίθεση, βρέθηκε η μητέρα του 19χρονου, Μελίνα, και στενοί τους συγγενείς, που άφησαν στο σημείο λίγα λουλούδια.

Επόμενο βήμα θα είναι η τοποθέτηση ενός μνημείου στο σημείο της δολοφονίας του φοιτητή, καθώς εγκρίθηκε η χωροθέτησή του από τη Διεύθυνση Αρχιτεκτονικού του δήμου Θεσσαλονίκης.

AD(1024x768)
Μετάβαση στο περιεχόμενο