(ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Πώς η κλιματική αλλαγή επηρεάζει τις ταξιδιωτικές μας συνήθειες

Προσθέστε Εδώ το Κείμενο Επικεφαλίδας σας
@fyinews team

04/07/2023

Αντιγραφή συνδέσμου
fyi:
  1. Οι κλασικοί καλοκαιρινοί προορισμοί χάνουν κόσμο λόγω της ακραίας ζέστης και των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής.
  2. Ιταλία, Ελλάδα, Γαλλία και Ισπανία, όπου η τουριστική κίνηση κορυφώνεται γύρω στον Ιούλιο, σημειώνουν θερμοκρασίες ρεκόρ και πλήττονται ακόμη και από πυρκαγιές.
  3. Ως αποτέλεσμα, οι άνθρωποι επιλέγουν πιο δροσερά μέρη -όπως το Άμστερνταμ και η Κοπεγχάγη- για το καλοκαίρι και “κρατούν” τις θερμότερες χώρες για το φθινόπωρο.

Είδηση


Προορισμοί που κάποτε ήταν ιδανικοί για το καλοκαίρι, πλέον χάνουν τουρίστες λόγω της ακραίας ζέστης και των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής.

Οι τουρίστες επανασχεδιάζουν το καλοκαίρι τους, παραλείποντας εντελώς μερικές ζεστές χώρες ή βάζοντάς τες νωρίτερα στο πλάνο, προτού αρχίσει η ακραία ζέστη.

Δημοφιλείς προορισμοί όπως η Ιταλία, η Ελλάδα, η Γαλλία και η Ισπανία, όπου συνήθως η τουριστική κίνηση κορυφώνεται γύρω στον Ιούλιο, σημειώνουν θερμοκρασίες ρεκόρ και έρχονται αντιμέτωπες ακόμη και με φονικές πυρκαγιές, αναφέρουν οι New York Times.

Ως αποτέλεσμα, οι τουρίστες επιλέγουν πιο δροσερά μέρη -όπως το Άμστερνταμ και η Κοπεγχάγη- για καλοκαιρινά ταξίδια και “κρατούν” τις πιο ζεστές χώρες για τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο, δήλωσε στη ΝΥΤ η Dolev Azaria, ιδιοκτήτρια ταξιδιωτικού πρακτορείου.

Πολλά από τα φυσικά τοπία του πλανήτη έχουν αλλάξει τόσο πολύ από την άνοδο της θερμοκρασίας, που είναι πλέον πολύ αργά για να σωθούν.

Ακόμη και τα ίδια τα ταξίδια επηρεάζονται από την κλιματική αλλαγή, καθώς η ακραία ζέστη και ο καπνός από τις πυρκαγιές καθηλώνουν τα αεροπλάνα.

Ορισμένοι από τους πιο όμορφους και εντυπωσιακούς προορισμούς του πλανήτη έχουν ήδη υποστεί δραματικές αλλαγές.

Ο πλανήτης έχει χάσει περίπου το 15% των κοραλλιογενών υφάλων του την τελευταία δεκαετία, σύμφωνα με το Παγκόσμιο Δίκτυο Παρακολούθησης Κοραλλιογενών Υφάλων.

Ορισμένοι από τους παγετώνες του Εθνικού Πάρκου Glacierέχουν χάσει πάνω από το 80% του μεγέθους τους τα τελευταία 50 χρόνια, αναφέρει το CNN.

Ο υψηλότερος παγετώνας του Έβερεστ έχει χάσει πάγο 2000 ετών τα τελευταία 30 χρόνια, σύμφωνα με μια πρόσφατη μελέτη. Οι ραγδαία μεταβαλλόμενες συνθήκες καθιστούν επίσης την αναρρίχησή του ακόμη πιο επικίνδυνη, σύμφωνα με το γραφείο τουρισμού του Νεπάλ.

AD(1024x768)
Μετάβαση στο περιεχόμενο