Ποινική δίωξη σε βάρος του Donald Trump

Προσθέστε Εδώ το Κείμενο Επικεφαλίδας σας
@fyinews team

25/04/2023

Αντιγραφή συνδέσμου
fyi:
  1. Ο Donald Trump αντιμετωπίζει ποινική δίωξη για την υπόθεση της εξαγοράς της σιωπής μιας πορνοστάρ το 2016 κι αναμένεται να παραδοθεί οικειοθελώς στη δικαιοσύνη.
  2. Πρόκειται για την πρώτη φορά στην ιστορία των ΗΠΑ που ασκείται ποινική δίωξη σε βάρος πρώην προέδρου.
  3. Ο πρώην πρόεδρος, αναμένεται να ακούσει να του απαγγέλλονται κατηγορίες από τον εισαγγελέα του Μανχάταν για την καταβολή, λίγο πριν από τις προεδρικές εκλογές του 2016, ποσού $130.000 στην Stormy Daniels.

Είδηση


Ο Donald Trump αντιμετωπίζει ποινική δίωξη για την υπόθεση της εξαγοράς της σιωπής μιας πορνοστάρ το 2016 κι αναμένεται να παραδοθεί, πιθανόν την Τρίτη, στη δικαιοσύνη στη Νέα Υόρκη, κάτι που δεν έχει ξαναγίνει για πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ. Ο ίδιος μίλησε για «πολιτικό διωγμό» και διατυμπάνισε την «αθωότητά του».

Ο πρώην πρόεδρος, που θέλει να επιστρέψει στην προεδρία το 2024, αναμένεται να ακούσει να του απαγγέλλονται κατηγορίες από τον εισαγγελέα του Μανχάταν για την καταβολή, λίγο πριν από τις προεδρικές εκλογές του 2016, ποσού 130.000 δολαρίων στην ηθοποιό πορνογραφικών ταινιών Stormy Daniels, ή κατά κόσμον, Stephanie  Clifford.

Λίγο μετά το άκουσμα της είδησης, ο Trump εξέφρασε την «αθωότητά του» και κατήγγειλε «πολιτικό διωγμό» του.

«Επικοινωνήσαμε απόψε με δικηγόρο του κ. Trump για να συντονιστεί η παράδοσή του ενώπιον του εισαγγελέα του Μανχάταν για την απαγγελία κατηγοριών ενώπιον δικαστηρίου» της Νέας Υόρκης, ανέφερε σε επιγραμματική ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος της εισαγγελίας, μετά την άσκηση ποινικής δίωξης που αποφάσισαν οι ένορκοι.

Το κατηγορητήριο παραμένει για την ώρα «σφραγισμένο» και η ημερομηνία της ακροαματικής διαδικασίας δεν έχει οριστεί ακόμη.

Το τηλεοπτικό δίκτυο CNN έκανε λόγο για περίπου τριάντα κατηγορίες για απάτη στο πλαίσιο της μυστικής καταβολής του ποσού των 130.000 δολαρίων στην ηθοποιό στα τέλη του 2016.

Την επόμενη εβδομάδα, ο Trump θα «παραδοθεί» στη δικαιοσύνη, θα ακούσει να του απαγγέλλονται κατηγορίες, θα «συλληφθεί» συμβολικά, θα φωτογραφηθεί και θα ληφθούν τα αποτυπώματά του. Θα κληθεί επίσης να δηλώσει αθώος ή ένοχος.

AD(1024x768)
Μετάβαση στο περιεχόμενο