(ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Πανελλήνιες 2023: Kung Fu μαϊμού για λίγα μόρια

Προσθέστε Εδώ το Κείμενο Επικεφαλίδας σας
@fyinews team

07/06/2023

Αντιγραφή συνδέσμου
fyi:
  1. Κύκλωμα που εξέδιδε πλαστές βεβαιώσεις αθλητικών διακρίσεων στο Κουνγκ Φου, σε υποψηφίους των πανελληνίων εξετάσεων, εξαρθρώθηκε από την ΕΛ.ΑΣ.
  2. Οι γονείς των αθλητών κατέβαλαν μέχρι και 7000 ευρώ ώστε οι μαθητές της Γ’ Λυκείου να έχουν για ευεργετική μοριοδότηση.
  3. Η έρευνα ξεκίνησε, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές και όπως δημοσιεύει η ΕΡΤ, έπειτα από καταγγελία γονέα ανήλικου αθλητή.

Είδηση


Κύκλωμα που πλαστογραφούσε βεβαιώσεις αθλητικών διακρίσεων και τις πωλούσε από 3.500 – 7000 ευρώ σε υποψήφιους των πανελλαδικών εξετάσεων προκειμένου να λάβουν έξτρα μόρια εξάρθρωσε η Αστυνομία. Tα στελέχη του τμήματος προστασίας περιουσιακών δεδομένων, προχώρησαν στη σύλληψη του 47χρονου προέδρου της τεχνικής ομοσπονδίας Κουνγκ Φου καθώς και ακόμα τεσσάρων προσώπων, σχετικά με τις πλαστές βεβαιώσεις αθλητικών διακρίσεων με στόχο να έχουν πριμοδότηση μαθητές της Γ’ λυκείου που θα έδιναν Πανελλαδικές.

Πρόκειται για τον άνθρωπο που διοργάνωνε στη χώρα μας τους αγώνες, κανόνιζε την οργάνωση των αποστολών σε διεθνείς αγώνες, είχε αρμοδιότητα στη σύνταξη των φύλλων αγώνων καθώς επικοινωνούσε και με τη διεθνή ομοσπονδία, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ.

Αθλητές που σημειώνουν αγωνιστικές διακρίσεις σε ατομικά ή ομαδικά αθλήματα, παίρνουν επιπλέον μόρια στις πανελλήνιες εξετάσεις.

Η έρευνα ξεκίνησε, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές και όπως δημοσιεύει η ΕΡΤ, έπειτα από καταγγελία γονέα ανήλικου αθλητή. Σύμφωνα με όσα φέρεται να υποστήριξε, ο 49χρονος Μ.Κ., προπονητής του γιου της ήταν εκείνος που μεσολάβησε με αποτέλεσμα ο πρόεδρος της τεχνικής ομοσπονδίας Κουνγκ Φου να της προτείνει την παράδοση φύλλου αγώνα και βεβαίωσης της Ελληνικής Ομοσπονδίας, στα οποία ο γιος της θα φαινόταν ότι είχε κατακτήσει την 2η θέση στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα wushu kung fu, χωρίς καν να έχει συμμετάσχει.

AD(1024x768)
Μετάβαση στο περιεχόμενο