(ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ / ΜΟΤΙΟΝ ΤΕΑΜ)

Ομόφωνα ένοχοι οι 12 κατηγορούμενοι για την δολοφονία του Άλκη

Προσθέστε Εδώ το Κείμενο Επικεφαλίδας σας
@fyinews team

06/07/2023

Αντιγραφή συνδέσμου
fyi:
  1. Ομόφωνα ένοχοι κρίθηκαν και οι 12 κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού, την 1η Φεβρουαρίου του 2022, στη Θεσσαλονίκη.
  2. Το δικαστήριο, που μετέτρεψε το βασικό αδίκημα σε ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο, απήγγειλε σε κάθε κατηγορούμενο ξεχωριστά τις κατηγορίες καλώντας έναν έναν να σηκωθεί από τη θέση του.
  3. Σε ό,τι αφορά τη δολοφονία του Άλκη, ένοχοι για ανθρωποκτονία κρίθηκαν οι 7 εκ των 12 και οι 5 για συνέργεια.

Είδηση


Ένοχοι κρίθηκαν από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης οι 12 κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού και τον τραυματισμό των δύο φίλων του, κατά την άγρια οπαδική επίθεση που συνέβη τα ξημερώματα της 1ης Φεβρουαρίου του 2022, στην περιοχή της Χαριλάου.

Οι δικαστές του Κακουργιοδικείου (τρεις τακτικοί και τέσσερις ένορκοι) κατέληξαν στην ετυμηγορία τους, ύστερα από πολυήμερη διάσκεψη, αφού αξιολόγησαν το σύνολο των αποδεικτικών μέσων, τις μαρτυρίες και απολογίες των κατηγορουμένων, όπως εισφέρθηκαν στη δίκη κατά τις 47 συνεδριάσεις που προηγήθηκαν τους τελευταίους πεντέμισι μήνες.

Λίγο μετά τις 9.45 το πρωί, το δικαστήριο ανέβηκε στην έδρα σε μία γεμάτη δικαστική αίθουσα, με την πρόεδρο να καλεί έναν έναν τους κατηγορούμενους να σηκωθούν από τη θέση τους προκειμένου να τούς απαγγείλει την απόφαση.

Η κατηγορία της από κοινού ανθρωποκτονίας με δόλο (για την περίπτωση του Άλκη) μετατράπηκε σε ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο (το ίδιο και οι απόπειρες ανθρωποκτονίας για τους δύο φίλους του), ενώ 7 εξ αυτών κρίθηκαν ένοχοι ως αυτουργοί στην πράξη αυτή και οι υπόλοιποι 5 ως συνεργοί.

Από τον Ιανουάριο που ξεκίνησε η δίκη και μέχρι σήμερα, έχουν μεσολαβήσει 47 συνεδριάσεις και εξετάστηκαν πάνω από 75 μάρτυρες.

Ομόφωνη ήταν η απόφαση για τη δολοφονία του Άλκη και τον στενό φίλο του, ενώ κατά πλειοψηφία (5-2) για τον δεύτερο τραυματία νεαρό.

Το δικαστήριο διέκοψε ενόψει της διαδικασίας των ελαφρυντικών που θα αιτηθούν οι συνήγοροι υπεράσπισης για λογαριασμό των εντολέων τους. Όταν αποσύρθηκε το δικαστήριο συγκεντρωμένοι αποδοκίμασαν έντονα τους 12 κατηγορούμενους.

AD(1024x768)
Μετάβαση στο περιεχόμενο