(ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ / ΜΟΤΙΟΝ ΤΕΑΜ)

Οι εξελίξεις από τα πύρινα μέτωπα στην Ελλάδα

Προσθέστε Εδώ το Κείμενο Επικεφαλίδας σας
@fyinews team

23/08/2023

Αντιγραφή συνδέσμου
fyi:
  1. Για 5η μέρα καίγεται ο Έβρος, με ενεργά μέτωπα να αντιμετωπίζονται στις περιοχές, Πετρωτά, Πέραμα, Μεσημβρία και στο δάσος της Δαδιάς στις περιοχές Νίψα και Αισύμη.
  2. Βελτιωμένη είναι η εικόνα της πυρκαγιάς στη Χρυσούπολη Καβάλας, ενώ η φωτιά από την Αλεξανδρούπολη κατευθύνεται προς την Ροδόπη.
  3. Επίσης αντιμετωπίζονται πυρκαγιές σε Μακρακώμη Φθιώτιδας, Υλίκη Βοιωτίας, Κρυονέρι Ναυπακτίας, Πρόδρομο Βοιωτίας και Ταρσό Λιβαδειάς, ενώ κατασβέστηκε η φωτιά στη Σαμοθράκη.

Είδηση


Μάχη σε πολλαπλά πύρινα μέτωπα σε αρκετές περιοχές της χώρας συνεχίζουν να δίνουν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής, καθώς συνολικά τις τελευταίες τρεις ημέρες, όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική και το αναμεταδίδει το “ΑΠΕ-ΜΠΕ”, αντιμετώπισαν και αντιμετωπίζουν 209 νέες ενάρξεις πυρκαγιών.

Σύμφωνα με την πρωινή ενημέρωση, στην πυρκαγιά της Αλεξανδρούπολης, που καίει για 5η ημέρα, αντιμετωπίζονται ενεργά μέτωπα στις περιοχές, Πετρωτά, Πέραμα και Μεσημβρία και σε αυτήν που εκδηλώθηκε στο δάσος της Δαδιάς στις περιοχές Νίψα και Αισύμη. Επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις στις οποίες συνδράμουν 56 πυροσβέστες με 10 οχήματα από Ρουμανία και για την αεροπυρόσβεση έχουν διατεθεί 5 αεροσκάφη εκ των οποίων τα δύο από την Κύπρο καθώς και 8 ελικόπτερα εκ των οποίων το ένα για το συντονισμό τους.

Έρευνα για οργανωμένο σχέδιο εμπρησμών στον Έβρο και για τις βιαιοπραγίες κατά μεταναστών ζητά ο Άρειος Πάγος.

Βελτιωμένη παρουσιάζεται η εικόνα της πυρκαγιάς στη Χρυσούπολη Καβάλας , όπως επισήμανε ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Γιάννης Αρτοποιός, με τις ισχυρές δυνάμεις που έχουν διατεθεί να αντιμετωπίζουν δύο μέτωπα, το ένα πλησίον του οικισμού Αβραμυλιά και το δεύτερο στην περιοχή Διαλεκτό. Από αέρος επιχειρούν 2 αεροσκάφη, το ένα από την Κροατία.

Επιπλέον, όπως τόνισε, στην Άνω Δροσίνη και στο Μίσχο Ροδόπης καθώς και στο “Μοσχοπόδι” Θήβας μέχρι στιγμής οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν ενεργές καύσεις. Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής είναι σε επιφυλακή καθώς η φωτιά από την Αλεξανδρούπολη κατευθύνεται προς την Ροδόπη

Ακόμη, σε ύφεση είναι η πυρκαγιά στα Ψαχνά Ευβοίας, ενώ η φωτιά στην Σαμοθράκη έχει κατασβηστεί.

Επίσης αντιμετωπίζονται πυρκαγιές σε Μακρακώμη Φθιώτιδας, Υλίκη Βοιωτίας, Κρυονέρι Ναυπακτίας, Πρόδρομο Βοιωτίας και Ταρσό Λιβαδειάς.

AD(1024x768)
Μετάβαση στο περιεχόμενο