(ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Obama στο Ίδρυμα Νιάρχος: “Πρέπει να χτίσουμε πάνω στα ερείπια – Αυτό είναι η δημοκρατία”

Προσθέστε Εδώ το Κείμενο Επικεφαλίδας σας
@fyinews team

23/06/2023

Αντιγραφή συνδέσμου
fyi:
  1. Για τους τρόπους ενίσχυσης της δημοκρατίας, τη νέα γενιά, την τεχνητή νοημοσύνη, τις κοινωνικές ανισότητες και το μεταναστευτικό, μίλησε στο “Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος”, ο Barack Obama.
  2. “Ο κόσμος έχει φτάσει στο σημείο να μην πιστεύει τίποτα και αυτό ζημιώνει τη δημοκρατία μας. Πρέπει να μιλήσουμε με αυτούς που διαφωνούν με εμάς. Αυτό θα οικοδομήσει νέες κοινωνίες” δήλωσε χαρακτηριστικά.
  3. O πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ μίλησε και για το μεταναστευτικό και σχολίασε και το ναυάγιο στην Πύλο τονίζοντας είναι απαράδεκτο να πνίγονται 700 άτομα.

Είδηση


“O κόσμος έχει φτάσει στο σημείο να μην πιστεύει τίποτα και αυτό ζημιώνει τη δημοκρατία μας. Πρέπει να μιλήσουμε με αυτούς που διαφωνούν με εμάς. Αυτό θα οικοδομήσει νέες κοινωνίες. Να κάνουμε κάτι για τους νέους που χρησιμοποιούν τα social media, ώστε να ακυρώσουμε τους φόβους μας”. Αυτά δήλωσε ο πρώην πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Barack Obama, στην ομιλία του στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Στη δεύτερη ομιλία του στον ίδιο χώρο, μετά το 2016, ο 44ος πρόεδρος των ΗΠΑ υπογράμμισε ότι “πρέπει να δούμε τις εντεινόμενες ανισότητες στην οικονομία. Μια τάση που επιταχύνεται τα τελευταία χρόνια” και πρόσθεσε πως για να λειτουργήσει η Δημοκρατία μας, “πρέπει να έχουμε όλοι τα βασικά. Να μπορεί ο καθένας να θρέψει την οικογένειά του. Τα οικονομικά θεμέλια είναι σαθρά και αυτό δημιουργεί διαφορές και ανισότητες σε παγκόσμια κλίμακα. Πρέπει να εξαλείψουμε αυτές τις ανισότητες. Να μορφώσουμε τους νέους μας, να στείλουμε βοήθεια σε χώρες που έχουν ανάγκη… Αυτό δεν μπορούμε να το κάνουμε μόνοι μας”.

Ο Barack Obama ήταν ο 44ος Πρόεδρος των ΗΠΑ. Την τελευταία του ομιλία στην Αθήνα, ως εν ενεργεία πρόεδρος, την είχε κάνει το 2016 στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Στο μήνυμα που έστειλε στους νέους, ο Ομπάμα σημείωσε: “Η δημοκρατία είναι εγκλωβισμένη και πρέπει να δούμε τι θα κάνουμε γι’ αυτό. Λέω στα παιδιά μου να κλείσουν τα τηλέφωνά τους, να βγουν έξω, να μιλήσουν με ανθρώπους. Να δουν τα πράγματα ευρύτερα. Η ζωή είναι σύντομη, πρέπει να έχουμε το θάρρος να σηκωνόμαστε όταν πέφτουμε. Δείτε τι συμβαίνει στην Ουκρανία, τι συνέβη με το πρόσφατο ναυάγιο” (σ.σ στην Πύλο).

AD(1024x768)
Μετάβαση στο περιεχόμενο