(ΔΑΓΑΛΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / EUROKINISSI)

“Τέλος” η πανδημία σύμφωνα με τον ΠΟΥ

Προσθέστε Εδώ το Κείμενο Επικεφαλίδας σας
@fyinews team

08/05/2023

Αντιγραφή συνδέσμου
fyi:
  1. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) κήρυξε την Παρασκευή το τέλος της παγκόσμιας κατάστασης έκτακτης ανάγκης για την πανδημία, καθώς o Covid-19 βρίσκεται “υπό επαρκή έλεγχο”
  2. Από την έναρξη της πανδημίας έχουν καταγραφεί περισσότερα από 765 εκατομμύρια επιβεβαιωμένα κρούσματα Covid-19 και σχεδόν 7 εκατομμύρια θάνατοι παγκοσμίως
  3. “Αυτός ο ιός είναι εδώ και θα μείνει. Υπάρχει κίνδυνος να εμφανιστούν νέες παραλλαγές που θα προκαλέσουν νέα κύματα κρουσμάτων”, σημείωσε ο Γενικός Διευθυντής του ΠΟΥ.

Είδηση


Το τέλος της παγκόσμιας κατάστασης έκτακτης ανάγκης της πανδημίας κορονοϊού κήρυξε την Παρασκευή ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Από την έναρξη της πανδημίας έχουν καταγραφεί περισσότερα από 765 εκατομμύρια επιβεβαιωμένα κρούσματα Covid-19 και σχεδόν 7 εκατομμύρια θάνατοι παγκοσμίως. Η ανακοίνωση ισοδυναμεί ουσιαστικά με λήξη της πανδημίας, όπως ονομάστηκε η κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

O ΠΟΥ σήμανε το υψηλότερο επίπεδο συναγερμού στις 30 Ιανουαρίου 2020, μια κίνηση που επιτάχυνε την αντίδραση των κυβερνήσεων και την ανάπτυξη εμβολίων και θεραπειών. Όμως, παρά την πρόοδο και τη λήξη της πανδημικής φάσης, ο SARS-CoV-2 ήρθε για να μείνει, όπως έχει προειδοποιήσει ο ΠΟΥ.

Σύμφωνα με τον ΠΟΥ, οι εμβολιασμοί και η αυξανόμενη ανοσία του πληθυσμού λόγω της νόσησης, μειώνουν τον αριθμό των θανάτων και την πίεση στα συστήματα υγείας

“Κηρύσσω την COVID-19 λήξασα ως παγκόσμια κατάσταση έκτακτης ανάγκης για την υγεία”, δήλωσε ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ Tedros Adhanom Ghebreyesus. “Αυτό δεν σημαίνει ότι η COVID-19 έχει τελειώσει ως παγκόσμια απειλή για την υγεία”, σημείωσε ο ίδιος, προσθέτοντας ότι δεν θα διστάσει να συγκαλέσει εκ νέου τους εμπειρογνώμονες για να επανεκτιμήσουν την κατάσταση, εάν ο ιός “θέσει τον κόσμο μας ξανά σε κίνδυνο”.

“Ήρθαν τα πάνω-κάτω σε όλο τον κόσμο”, στα τρία χρόνια που μεσολάβησαν από την έναρξη της πανδημίας, πρόσθεσε. “Περίπου 7 εκατ. θάνατοι έχουν δηλωθεί στον ΠΟΥ. Όμως γνωρίζουμε ότι ο απολογισμός είναι πολλές φορές υψηλότερος, τουλάχιστον 20 εκατ. θάνατοι αποδίδονται στον κορονοϊό”, τόνισε ο διευθυντής του ΠΟΥ.

AD(1024x768)
Μετάβαση στο περιεχόμενο