Ο Macron κάνει unfollow τις ΗΠΑ

Προσθέστε Εδώ το Κείμενο Επικεφαλίδας σας
@fyinews team

24/04/2023

Αντιγραφή συνδέσμου
fyi:
  1. Την πεποίθησή του ότι η EE δεν πρέπει να γίνει ακόλουθος ούτε των ΗΠΑ, ούτε της Κίνας, αλλά να μετατραπεί σε “3η υπερδύναμη” του πλανήτη, εξέφρασε ο Γάλλος πρόεδρος E. Macron.
  2. Επιστρέφοντας από την Κίνα, υπογράμμισε ότι η ΕΕ “δεν πρέπει να εμπλακεί σε κρίσεις που δεν είναι δικές μας και που μας εμποδίζουν να οικοδομήσουμε τη στρατηγική αυτονομία μας”.
  3. Οι δηλώσεις του έκαναν τους Αμερικανούς βουλευτές να αναρωτιούνται “αν ο Μακρόν εκφράζει προσωπικές θέσεις ή εάν μιλάει στο όνομα της ΕΕ”.

Είδηση 🗞️

Την πεποίθησή του ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν πρέπει να γίνει ακόλουθος ούτε των ΗΠΑ, ούτε της Κίνας , αλλά αντίθετα να μετατραπεί σε “τρίτη υπερδύναμη” του πλανήτη, εξέφρασε ο Γάλλος πρόεδρος Emmanuel Macron. Επιστρέφοντας από το ταξίδι του στην Κίνα, ο πρόεδρος Macron υπογράμμισε ότι η ΕΕ “δεν πρέπει να εμπλακεί σε κρίσεις που δεν είναι δικές μας και που μας εμποδίζουν να οικοδομήσουμε τη στρατηγική αυτονομία μας”

“Το χειρότερο θα ήταν να σκεφτούμε ότι εμείς οι Ευρωπαίοι θα έπρεπε να ακολουθούμε» στο θέμα της Ταϊβάν «και να προσαρμοζόμαστε στους αφρικανικούς ρυθμούς ή στην κινεζική υπεραντίδραση”, υπογράμμισε ο πρόεδρος της Γαλλίας στη συνέντευξη που δημοσιεύτηκε την Κυριακή και δόθηκε την Παρασκευή, πριν από την έναρξη των κινεζικών στρατιωτικών ασκήσεων περικύκλωσης της Ταϊβάν.

Η Γαλλία, η μοναδική πυρηνική δύναμη της ΕΕ, ζήτησε επίσης από την ΕΕ να ενισχύσει την αμυντική της βιομηχανία.

Οι δηλώσεις του Γάλλου προέδρου προκάλεσαν εκνευρισμό στην Ουάσιγκτον, με Αμερικανούς βουλευτές να διερωτώνται “αν ο Μακρόν εκφράζει προσωπικές θέσεις ή εάν μιλάει στο όνομα της ΕΕ”.

Την ίδια στιγμή η Γαλλία, ως μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και μοναδική πυρηνική δύναμη της ΕΕ, ζήτησε επίσης από την ΕΕ να ενισχύσει την αμυντική της βιομηχανία, κάτι που προκαλεί δυσφορία σε άλλα κράτη – μέλη, που θεωρούν ότι το Παρίσι προωθεί τη δική του ατζέντα.

AD(1024x768)
Μετάβαση στο περιεχόμενο