Ο Καναδάς επιτρέπει σε δύο εταιρείες να παρασκευάζουν και να πωλούν κοκαΐνη, MDMA και ηρωίνη

Προσθέστε Εδώ το Κείμενο Επικεφαλίδας σας
@fyinews team

21/04/2023

Αντιγραφή συνδέσμου
fyi:
  1. Δύο εταιρείες ψυχαγωγικών ναρκωτικών στην British Columbia του Καναδά έλαβαν έγκριση για τη νόμιμη παραγωγή και πώληση κοκαΐνης, ηρωίνης και MDMA.
  2. Η Health Canada, η ομοσπονδιακή υπηρεσία επίβλεψης προγραμμάτων για τα ναρκωτικά, διευκρίνισε ωστόσο, ότι οι εταιρείες μπορούν να πωλούν τα ναρκωτικά μόνο για ιατρικούς λόγους.
  3. Τόσο η κυβέρνηση της καναδικής επαρχείας, όσο και η αντιπολίτευση αποδοκίμασαν την απόφαση, με τον τοπικό πρωθυπουργό της BC να δηλώνει «έκπληκτος» με την απόφαση.

Είδηση 🗞️

Δύο εταιρείες ψυχαγωγικών ναρκωτικών στην British Columbia του Καναδά έλαβαν ομοσπονδιακή έγκριση για τη νόμιμη παραγωγή και πώληση κοκαΐνης, ηρωίνης και MDMA, προκαλώντας τις αντιδράσεις της τοπικής κυβέρνησης.

Η Health Canada, ομοσπονδιακή υπηρεσία που επιβλέπει προγράμματα για τα ναρκωτικά, διευκρίνισε ότι οι εταιρείες μπορούν να πουλάνε τα ναρκωτικά μόνο για επιστημονικούς και ιατρικούς λόγους και όχι στο ευρύ κοινό.

Η British Columbia έχει ξεκινήσει ήδη ένα τριετές πιλοτικό πρόγραμμα αποποινικοποίησης των σκληρών ναρκωτικών.

Η Sunshine Earth Labs, μια εταιρεία παρασκευής ψυχεδελικών ουσιών, δήλωσε την Πέμπτη ότι η Health Canada είχε εγκρίνει την τροποποίηση της άδειας κυκλοφορίας φαρμάκων για την παραγωγή και πώληση MDMA, κοκαΐνης, μορφίνης, ηρωίνης και οπίου τον Σεπτέμβριο. Η εταιρεία έλαβε επίσης άδεια για την ψιλοκυβίνη πέρυσι.

Η εταιρεία κάνναβης Adastra ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα ότι έλαβε άδεια για την παραγωγή και πώληση ψιλοκυβίνης και κοκαΐνης τον Αύγουστο.

Στην καναδική επαρχία «τρέχει» ένα τριετές πείραμα αποποινικοποίησης των σκληρών ναρκωτικών, γεγονός που σημαίνει ότι οι ενήλικες δεν θα υπόκεινται σε ποινικές διώξεις για την κατοχή έως 2,5 γραμμαρίων κοκαΐνης, οπιοειδών, μεθαμφεταμίνης και MDMA.

AD(1024x768)
Μετάβαση στο περιεχόμενο