Ο Φρέντι Μπελέρης καθαιρείται από δήμαρχος Χειμάρρας

Προσθέστε Εδώ το Κείμενο Επικεφαλίδας σας
@fyinews team

05/07/2024

Αντιγραφή συνδέσμου
fyi:
  1. Οι αλβανικές αρχές καθαίρεσαν τον Φ. Μπελέρη από δήμαρχο Χειμάρρας, βάσει του νόμου για την απεγκληματοποίηση του δημοσίου, εφόσον υπάρχει τελεσίδικη ποινική απόφαση εις βάρος του, σύμφωνα με την ΕΡΤ.
  2. Ο Φ. Μπελέρης, ο οποίος εξελέγη στις 14.05.2023 και καταδικάστηκε για απόπειρα εξαγοράς ψήφων στις δημοτικές εκλογές σε 2 χρόνια φυλάκισης, έχει το δικαίωμα να κάνει έφεση εντός μίας εβδομάδας στο Εκλογοδικείο.
  3. Αν η σημερινή απόφαση παραμείνει σε ισχύ θα γίνουν θα πρόωρες εκλογές στον Δήμο Χειμάρρας, εντός των επόμενων 40 ημερών.

Είδηση


H Κεντρική Εκλογική Επιτροπή στα Τίρανα καθαίρεσε τον Φρέντι Μπελέρη από δήμαρχο Χειμάρρας, βάσει του νόμου για την απεγκληματοποίηση δημοσίων υπαλλήλων και λειτουργών, εφόσον υπάρχει τελεσίδικη ποινική απόφαση εις βάρος του, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Ο Φρέντι Μπελέρης, ο οποίος εξελέγη δήμαρχος στις 14.05.2023 και καταδικάστηκε για απόπειρα εξαγοράς ψήφων στις δημοτικές εκλογές σε 2 χρόνια φυλάκισης, έχει το δικαίωμα να κάνει έφεση της απόφασης καθαίρεσης εντός μίας βδομάδας στο Εκλογοδικείο.

 Ο Φ. Μπελέρης εξελέγη 3ος από το ψηφοδέλτιο της ΝΔ στις Ευρωπαϊκές Εκλογές, με 234.945 ψήφους.

Σε περίπτωση που η σημερινή απόφαση παραμείνει σε ισχύ και στο εκλογοδικείο, τότε η Κεντρική Εκλογική Επιτροπή ενημερώνει σε δύο μέρες τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο οποίος θα ορίσει την ημέρα των πρόωρων εκλογών στο Δήμο Χειμάρρας οι οποίες θα πρέπει να διεξαχθούν εντός 40 ημερών.

Η υπόθεση Μπελέρη έχει αυξήσει τις εντάσεις Ελλάδας-Αλβανίας, με την ελληνική πλευρά να έχει τονίσει ότι η υπόθεση θα μπορούσε να επηρεάσει αρνητικά την αίτηση της Αλβανίας για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την αλβανική κυβέρνηση να δηλώνει ότι δεν μπορεί να κάνει τίποτα, καθώς η υπόεθση αφορά αμιγώς τη δικαιοσύνη.

AD(1024x768)
Μετάβαση στο περιεχόμενο