(Pexels)

Ο FDA προωθεί την ανάπτυξη θεραπειών για τους εθισμένους

Προσθέστε Εδώ το Κείμενο Επικεφαλίδας σας
@fyinews team

06/10/2023

Αντιγραφή συνδέσμου
fyi:
  1. Ο Οργανισμός Φαρμάκων και Τροφίμων των ΗΠΑ (FDA) ζήτησε από τις φαρμακοβιομηχανίες να αναπτύξουν θεραπείες για τη Διαταραχή Κατάχρησης Διεγερτικών του Κεντρικού Νευρικού Συστήματος. Τα διεγερτικά περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, την κοκαΐνη, τη meth, αλλά και συνταγογραφούμενα φάρμακα, όπως το Ritalin (που ενισχύει τη συγκέντρωση).
  2. Στον οδηγό που έβγαλε ο FDA, προτείνει μια πιο “προσωποκεντρική” προσέγγιση στις κλινικές μελέτες που θα χρειαστούν, χωρίς υποχρεωτική αποχή/στέρηση, και τον συνδυασμό τους με συμπεριφορική θεραπεία.

Είδηση


Σε οδηγό που δημοσίευσε ο οργανισμός ελέγχου φαρμάκων και τροφίμων των ΗΠΑ (FDA) με κατευθυντήριες γραμμές προς την ευρύτερη βιομηχανία φαρμάκων προτείνει την ανάπτυξη θεραπειών για την Διαταραχή Κατάχρησης Διεγερτικών του Κεντρικού Νευρικού Συστήματος, η οποία αφορά ουσίες όπως η κοκαΐνη, η μεθαμφεταμίνη αλλά και συνταγογραφούμενα φάρμακα όπως το Ritalin που ενισχύει τη συγκέντρωση,

Ο οργανισμός παραδέχτηκε ότι υπάρχουν αβεβαιότητες ως προς την καλύτερη δυνατή προσέγγιση θεραπείας και κενά στην αξιολόγηση της ανταπόκρισης κάθε προτεινόμενης θεραπείας.

Σήμερα, δεν υπάρχουν εγκεκριμένες θεραπείες για την ΔΚΔΚΝΣ, παρότι η χρήση διεγερτικών έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια, συνδυαστικά και με οπιοειδή.

Το εύρος των συμπτωμάτων είναι τόσο μεγάλο που είναι δύσκολο να εντοπιστεί ποια από τα φάρμακα λειτουργούν σε κάθε εξαρτησιογόνο ουσία.

Στις προτάσεις του ο FDA αναφέρει ότι υπάρχει άνοιγμα για πιο ”προσωποκεντρική” προσέγγιση στις κλινικές μελέτες και δήλωσε ανοιχτός σε θεραπείες που δεν περιλαμβάνουν αποχή/στέρηση.

Επίης, ο FDA παρακινεί έντονα τους χρηματοδότες των μελετών να παράσχουν και συμπεριφορική θεραπεία στους συμμετέχοντες.

Κρίνεται σημαντικό να γίνει ξεχωριστή έρευνα με εθισμένους ασθενείς σε κάθε ουσία, ώστε να αυξηθούν οι πιθανότητες ανάπτυξης επιτυχημένων θεραπειών.

AD(1024x768)
Μετάβαση στο περιεχόμενο