(ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑ - ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΗ/EUROKINISSI)

Ναυάγιο στην Πύλο: Τι γνωρίζουμε μέχρι τώρα

Προσθέστε Εδώ το Κείμενο Επικεφαλίδας σας
@fyinews team

19/06/2023

Αντιγραφή συνδέσμου
fyi:
  1. 9 είναι οι συλληφθέντες για το ναυάγιο και κατηγορούνται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης που αφορά την παράνομη είσοδο μεταναστών, πρόκληση ναυαγίου και έκθεση ζωής σε κίνδυνο, μεταξύ άλλων.
  2. Έφτασαν στη δομή της Μαλακάσας οι 68 από τους 104 διασωθέντες, με μισθωμένα από τον Δήμο Καλαμάτας λεωφορεία.
  3. Οι γιατροί του ΓΝ Καλαμάτας δήλωσαν ότι στο αμπάρι του πλοίου βρίσκονταν περίπου 100 παιδιά, γεγονός που επιβεβαιώνεται και από μαρτυρίες διασωθέντων.

Είδηση


Στην εισαγγελία Καλαμάτας, όπου τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες, οδηγήθηκαν χθες τα εννέα άτομα που φέρονται ως οι διακινητές των δεκάδων μεταναστών με αλιευτικό σκάφος που βυθίστηκε σε διεθνή ύδατα ανοιχτά της Πύλου.

Κατηγορούνται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης που αφορά την παράνομη είσοδο μεταναστών, πρόκληση ναυαγίου και έκθεση ζωής σε κίνδυνο.

Οι κατηγορούμενοι, αιγυπτιακής υπηκοότητας, αποτελούσαν πλήρωμα του πλοίου και είχαν διακριτούς ρόλους στη μεταφορά των υπολοίπων. Οι συλληφθέντες ζήτησαν προθεσμία να απολογηθούν τη Δευτέρα.

Στο μεταξύ, συνεχίζονται και σήμερα οι έρευνες στη θαλάσσια περιοχή όπου σημειώθηκε το ναυάγιο του αλιευτικού σκάφους με έως τώρα 78 νεκρούς και 104 διασώσεις.

Πριν λίγο, έφτασαν στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μαλακάσας οι 68 από τους 104 διασωθέντες του ναυαγίου.

Χθες, οι γιατροί του Γενικού Νοσοκομείου Καλαμάτας δήλωσαν ότι στο αμπάρι του πλοίου βρίσκονταν περίπου 100 παιδιά, γεγονός που επιβεβαιώνεται και από μαρτυρίες διασωθέντων. Στο πλοίο πιστεύεται ότι υπήρχαν από 500-750 άτομα και λόγω του μεγάλου βάθους του σημείου όπου βυθίστηκε, είναι πολύ δύσκολο να γίνουν έρευνες στον βυθό.

Σύμφωνα με το Ελληνικό Λιμενικό, ένα σκάφος του παρακολουθούσε το αλιευτικό με τους μετανάστες για ώρες, ενώ ήταν “παρών” και την ώρα που βυθίζονταν. Οι Έλληνες αξιωματούχοι υποστήριξαν ότι οι μετανάστες αρνήθηκαν επανειλημμένα τη βοήθεια. Νομικοί και εμπειρογνώμονες είπαν ωστόσο, ότι αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία.

AD(1024x768)
Μετάβαση στο περιεχόμενο