(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Μπλόκο ξανά στον Κασιδιάρη

Προσθέστε Εδώ το Κείμενο Επικεφαλίδας σας
@fyinews team

11/08/2023

Αντιγραφή συνδέσμου
fyi:
  1. Σύμφωνα με πληροφορίες της Καθημερινής, η κυβέρνηση ετοιμάζει νέο νόμο με σκοπό τον αποκλεισμό του καταδικασμένου για την ηγετική του θέση σε εγκληματική οργάνωση, Ηλία Κασιδιάρη, από την κάθοδο στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου.
  2. Σε περίπτωση που η ρύθμιση περάσει, τότε ο πρόεδρος του κόμματος “Έλληνες” και υποστηρικτής του κόμματος “Σπαρτιάτες” στη Βουλή, δεν θα μπορεί να κατέβει υποψήφιος δήμαρχος, περιφερειάρχης ή δημοτικός / περιφερειακός σύμβουλος.

Είδηση


Σύμφωνα με την Καθημερινή, η κυβέρνηση θα επιδιώξει να εξασφαλίσει στήριξη από τα υπόλοιπα κόμματα της Βουλής σε σχέση με το νέο νομοθετικό πλαίσιο που προετοιμάζει για τον καταδικασμένο Ηλία Κασιδιάρη, με απώτερο σκοπό να αποκλειστεί η συμμετοχή του στις επερχόμενες δημοτικές και περιφερειακές εκλογές του φθινοπώρου.

Το νομοθετικό πλαίσιο, θα προβλέπει πως ένας καταδικασμένος, έστω και πρωτόδικα, για σοβαρά εγκλήματα δεν θα έχει το δικαίωμα να είναι υποψήφιος για δήμαρχος, περιφερειάρχης, δημοτικός ή περιφερειακός σύμβουλος.

Η προωθούμενη ρύθμιση θα είναι πιο «στενή» και «προσωποκεντρική» από εκείνη που ίσχυσε στις πρόσφατες εθνικές εκλογές.

Η ρύθμιση, αν κατατεθεί τελικά, θα είναι πιο προσωποκεντρική από τις αντίστοιχες των εθνικών εκλογών.

Είναι σαφές ότι η ρύθμιση δεν απευθύνεται στο πολιτικό σχήμα των Σπαρτιατών στο οποίο έχει δηλώσει στήριξη ο Ηλίας Κασιδιάρης, αλλά μόνο στον ίδιο. Παρόλα αυτά ο ίδιος έδειξε με την υπόθεση των Σπαρτιατών στις βουλευτικές εκλογές πως μπορεί να παρακάμψει την όποια ευρύτερη διάταξη προσφέροντας στήριξη σε συγκεκριμένους σχηματισμούς εκ των υστέρων, αφού δηλαδή έχουν ανακηρυχθεί οι συνδυασμοί ενόψει των εκλογών.

Στο κυβερνητικό επιτελείο αναγνωρίζεται πως η προωθούμενη ρύθμιση αφήνει «παράθυρα», αλλά θεωρείται σημαντικό κέρδος ότι ο Κασιδιάρης δεν θα έχει ο ίδιος βήμα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, όπως δεν του επιτράπηκε να αποκτήσει και στη νέα Βουλή.

AD(1024x768)
Μετάβαση στο περιεχόμενο