(ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Κοινή ευρωπαϊκή απάντηση στο Mεταναστευτικό ζητούν Μητσοτάκης, Τσίπρας και Ανδρουλάκης

Προσθέστε Εδώ το Κείμενο Επικεφαλίδας σας
@fyinews team

16/06/2023

Αντιγραφή συνδέσμου
fyi:
  1. “Το Μεταναστευτικό παραμένει πρόβλημα το οποίο απαιτεί συνεκτική ευρωπαϊκή πολιτική” δήλωσε ο Κυρ. Μητσοτάκης βάζοντας στο στόχαστρο τους διακινητές “απελπισμένων ανθρώπων”.
  2. H ΕΕ πρέπει να επικεντρωθεί στην εξασφάλιση νόμιμων διόδων επανεγκατάστασης προσφύγων με δίκαιο τρόπο, είπε ο Α. Τσίπρας στην Επίτροπο Εσωτερικών Y. Johansson.
  3. “Οι έμποροι ψυχών οδήγησαν εκατοντάδες ανθρώπους σε μια τραγωδία στη Μεσόγειο. Η ΕΕ και η χώρα μας πρέπει να λάβουν τα μέτρα τους”, δήλωσε ο Ν. Ανδρουλάκης.

Είδηση


Μια συντονισμένη ευρωπαϊκή απάντηση για τη διαχείριση των μεταναστευτικών και προσφυγικών ροών, ζήτησαν οι αρχηγοί των τριών πρώτων (σε κοινοβουλευτική δύναμη) κομμάτων.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, σε δήλωσή του, τόνισε ότι το πολύνεκρο ναυάγιο στην Πύλο “αναδεικνύει με τρόπο δραματικό ότι το Μεταναστευτικό παραμένει πρόβλημα το οποίο απαιτεί συνεκτική ευρωπαϊκή πολιτική”. Παράλληλα ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και σε “ άθλια δίκτυα των εγκληματιών που διακινούν απελπισμένους ανθρώπους να βρουν, επιτέλους, την αποφασιστική απάντηση που τους αξίζει”.

Θέση για το ναυάγιο έλαβε και o γγ του ΟΗΕ A. Guterres, λέγοντας ότι “δεν είναι ελληνικό αλλά ευρωπαϊκό πρόβλημα”.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, σε επικοινωνία που είχε με την Επίτροπο Εσωτερικών Υποθέσεων και Μετανάστευσης Ylva Johansson, υπογράμμισε ότι η ΕΕ πρέπει να αλλάξει ριζικά κατεύθυνση και να επικεντρωθεί στην εξασφάλιση νόμιμων και ασφαλών διόδων επανεγκατάστασης προσφύγων σε κράτη μέλη της ΕΕ με δίκαιο τρόπο.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης επικοινώνησε με τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό Ιωάννη Σαρμά λέγοντάς του ότι “για άλλη μια φορά αυτοί οι έμποροι ψυχών οδήγησαν εκατοντάδες ανθρώπους σε μια τραγωδία στη Μεσόγειο. Η Ευρωπαϊκή Ένωση και η χώρα μας πρέπει να λάβουν τα μέτρα τους, διότι συνεχίζουμε να έχουμε τραγικά αποτελέσματα”.

AD(1024x768)
Μετάβαση στο περιεχόμενο