Κατά του αποκλεισμού των τρανς γυναικών από την World Athletics οι τρανς αθλητές

Προσθέστε Εδώ το Κείμενο Επικεφαλίδας σας
@fyinews team

24/04/2023

Αντιγραφή συνδέσμου
fyi:
  1. Οι τρανς αθλητές καταδίκασαν τον αποκλεισμό των τρανς γυναικών στις γυναικείες κατηγορίες από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου.
  2. Η World Athletics απαγόρευσε στις τρανς αθλήτριες, που έχουν περάσει την εφηβεία τους ως αγόρια, να αγωνίζονται στην κατηγορία γυναικών σε διεθνείς διοργανώσεις.
  3. Ενώ ορισμένοι υποστηρίζουν ότι η εφηβεία δίνει στις τρανς γυναίκες σωματικά πλεονεκτήματα, αρκετοί λένε ότι δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία γι’ αυτό.

Είδηση 🗞️

Οι τρανς αθλητές καταδίκασαν τον αποκλεισμό των τρανς γυναικών από τις γυναικείες κατηγορίες, που επέβαλε η Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου, ενώ η απόφαση χαιρετίστηκε από ορισμένες αθλήτριες ως «δίκαιη».

Η World Athletics (WA) απαγόρευσε στις τρανς αθλήτριες, που έχουν περάσει την εφηβεία τους ως αγόρια, να αγωνίζονται στην κατηγορία γυναικών σε διεθνείς διοργανώσεις, επικαλούμενη την «ανάγκη προστασίας της κατηγορίας των γυναικών».

Ψηφίστηκε επίσης η μείωση της μέγιστης ποσότητας τεστοστερόνης ανά λίτρο για αθλητές με Διαφορές στην Ανάπτυξη του Φύλου (DSD) στο μισό.

Η Καναδή ποδηλάτισσα Kristen Worley, μια τρανς αθλήτρια που έχει αμφισβητήσει νομικά τις πολιτικές φύλου της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ), δήλωσε ότι η απόφαση της WA ήταν «απογοητευτική» και είπε πως βασίζεται σε πολιτικά κίνητρα και όχι σε επιστημονικές έρευνες.

Ο πρόεδρος της WA Sebastian Coe δήλωσε ότι η απόφαση ελήφθη μετά από συζητήσεις με τις 40 ομοσπονδίες-μέλη, προπονητές, αθλητές, τρανς οργανώσεις, τον ΟΗΕ και τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή.

Ενώ ορισμένοι υποστηρίζουν ότι η εφηβεία δίνει στις τρανς γυναίκες σωματικά πλεονεκτήματα, οι υποστηρικτές της συμμετοχής των τρανς αθλητριών στις γυναικείες κατηγορίες, αντιλέγουν ότι δεν έχει υπάρχουν αρκετά στοιχεία για το αν οι τρανς γυναίκες έχουν κάποιο πλεονέκτημα.

Η WA ψήφισε επίσης να πέσει η μέγιστη ποσότητα τεστοστερόνης ανά λίτρο για αθλητές με Διαφορές στην Ανάπτυξη του Φύλου (DSD) στο μισό.

Πολλές κορυφαίες αθλήτριες του στίβου εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την απόφαση της WA, όπως η Βρετανίδα δρομέας και Ολυμπιονίκης Emily Diamond, η οποία έγραψε στο Twitter: «Σας ευχαριστώ που ακούτε την επιστήμη».

AD(1024x768)
Μετάβαση στο περιεχόμενο