(ΣΤΑΥΡΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ/ΡΙΟ/EUROKINISSI)

Η Κύπρος αναλαμβάνει την αναδάσωση στη Ρόδο

Προσθέστε Εδώ το Κείμενο Επικεφαλίδας σας
@fyinews team

01/08/2023

Αντιγραφή συνδέσμου
fyi:
  1. Το κόστος αναδάσωσης των περιοχών της Ρόδου που καταστράφηκαν από τις φωτιές θα αναλάβει η Κύπρος, ανακοίνωσε ο Ν. Χριστοδουλίδης στην χθεσινή συνάντησή του με τον Κ. Μητσοτάκη, στη Λευκωσία.
  2. Ο Κύπριος πρόεδρος εξέφρασε επίσης τα συλλυπητήριά του για την απώλεια των δύο πιλότων του Canadair που κατέπεσε στην Κάρυστο.
  3. Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν επίσης να διεξήχθη συμβούλιο εργασίας των δύο χωρών στη Ρόδο τον Οκτώβριο.

Είδηση


Λόγω και της εγγύτητας και των ιδιαίτερων δεσμών με τη Ρόδο, η Κυπριακή Δημοκρατία θα αναλάβει το κόστος της αναδάσωσης των περιοχών που έχουν πληγεί από τις φωτιές στο νησί, δήλωσε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης.

Κατά τη διάρκεια των, χθεσινών, κοινών δηλώσεων με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Κυριάκο Μητσοτάκη, στο Προεδρικό Μέγαρο στη Λευκωσία, ο κ. Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι για το εν λόγω θέμα υπήρξε μεγάλο ενδιαφέρον τόσο από Κύπριους πολίτες όσο και από κυπριακές επιχειρήσεις που θέλουν να εμπλακούν στην προσπάθεια.

Ο κ. Χριστοδουλίδης τόνισε ότι η Κύπρος είναι πάντοτε έτοιμη να παρέχει την όποια βοήθεια στην Ελλάδα, καθώς όλο και πιο συχνά ιδίως οι χώρες της Μεσογείου αντιμετωπίζουν φαινόμενα σχετικά με πυρκαγιές.

135.000 στρέμματα δασικής έκτασης κάηκαν στη Ρόδο, σύμφωνα με υπολογισμούς του πανεπιστημίου Αθηνών.

Με ειδική αναφορά στους νεκρούς πιλότους από την πτώση του Canadair στην Κάρυστο ξεκίνησε την συνέντευξη τύπου ο Νίκος Χριστοδουλίδης τονίζοντας ότι “έδωσαν τη ζωή τους για να σώσουν ζωές”.

Σημειώνεται πως αποφασίσθηκε στις 11 και 12 Οκτωβρίου να διεξήχθη συμβούλιο εργασίας των δύο χωρών στη Ρόδο.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός ευχαρίστησε τον Κύπριο πρόεδρο και όπως είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης συζητήθηκε και η συνεργασία των δύο κρατών στο πεδίο της Πολιτικής Προστασίας.

Η χθεσινή, ήταν η πρώτη επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Κύπρο μετά την επανεκλογή του.

AD(1024x768)
Μετάβαση στο περιεχόμενο