Γερμανία: Πυροβολισμοί σε εκκλησία Μαρτύρων του Ιεχωβά

Προσθέστε Εδώ το Κείμενο Επικεφαλίδας σας
@fyinews team

21/04/2023

Αντιγραφή συνδέσμου
fyi:
  1. Οκτώ άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και δεκάδες τραυματίστηκαν σε επεισόδιο με πυροβολισμούς, σε εκκλησία Μαρτύρων του Ιεχωβά στο Αμβούργο της Γερμανίας.
  2. Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι ο δράστης της επίθεσης βρίσκεται πιθανότατα μεταξύ των νεκρών και ότι το κίνητρο παραμένει ασαφές.
  3. Σύμφωνα με γερμανικά ΜΜΕ, ο δράστης, ηλικίας 30 έως 40 ετών, φέρεται να είναι πρώην μέλος της κοινότητας των Μαρτύρων του Ιεχωβά.

Είδηση 🗞️

Οκτώ άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και δεκάδες τραυματίστηκαν σε επεισόδιο με πυροβολισμούς, σε εκκλησία Μαρτύρων του Ιεχωβά στο Αμβούργο της Γερμανίας. Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, ο δράστης της επίθεσης αυτοκτόνησε, ενώ το κίνητρό του είναι άγνωστο. Σύμφωνα με γερμανικά ΜΜΕ, ο δράστης, ηλικίας 30 έως 40 ετών, φέρεται να είναι πρώην μέλος της κοινότητας των Μαρτύρων του Ιεχωβά.

Το Αμβούργο είναι ένα από τα 16 ομόσπονδα γερμανικά κρατίδια και είναι η δεύτερη σε πληθυσμό μεγαλύτερη πόλη της Γερμανίας.

Η περιοχή που έλαβε χώρα η επίθεση αποκλείστηκε αμέσως, καθώς βρισκόταν σε εξέλιξη ευρείας κλίμακας επιχείρηση των αστυνομικών δυνάμεων, οι οποίες, με μηνύματος μέσω ειδικής εφαρμογής, ενημέρωσαν τους πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια τους και να χρησιμοποιούν τα τηλέφωνά τους μόνο σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, “προκειμένου να μην καταρρεύσουν οι γραμμές”.

Ο δήμαρχος του Αμβούργου Peter Tschentscher δήλωσε σοκαρισμένος από τις ειδήσεις και εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων, καλώντας τους πολίτες να ακολουθούν τις συστάσεις των αρχών.

AD(1024x768)
Μετάβαση στο περιεχόμενο