(ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI)

Γερανοφόρα και μοτοσικλετιστές τα νέα μέτρα για την αποσυμφόρηση του Κηφισού

Προσθέστε Εδώ το Κείμενο Επικεφαλίδας σας
@fyinews team

02/10/2023

Αντιγραφή συνδέσμου
fyi:
  1. Δύο μέτρα για τη μείωση του κυκλοφοριακού στην Αθήνα, ανακοίνωσε ο υπ. Προστασίας του Πολίτη, Γ. Οικονόμου.
  2. Σύμφωνα με τον κ. Οικονόμου μια από τις βασικές αιτίες του προβλήματος είναι οι βλάβες/ακινητοποιήσεις οχημάτων και τα τροχαία με υλικές ζημιές στη Λεωφόρο Κηφισού.
  3. Έτσι αποφασίστηκε η μόνιμη εγκατάσταση γερανοφόρων της Τροχαίας, αλλά και η ύπαρξη μοτοσικλετιστών κατά μήκος της Λεωφόρου, οι οποίοι θα ενημερώνουν τους οδηγούς και θα παρεμβαίνουν όπου χρειάζεται.

Είδηση


Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, μιλώντας το πρωί στην ΕΡΤ, προανήγγειλε μια σειρά παρεμβάσεων στον Κηφισό με σκοπό την αποσυμφόρησή του.

Ειδικότερα ο κ. Οικονόμου δήλωσε ότι θα τοποθετηθούν γερανοφόρα οχήματα και μοτοσικλέτες της Τροχαίας σε μόνιμη βάση στον Κηφισό προκειμένου να μειωθεί ο χρόνος απόκρισης της Αστυνομίας σε περιπτώσεις ατυχημάτων η βλαβών οχημάτων, που δημιουργούν μεγάλες καθυστερήσεις.

“Ο Κηφισός είναι μια από τις βασικές εισόδους της Αθήνας αλλά και εμπορικής λειτουργίας ολόκληρης της Αττικής και καθημερινά οι οδηγοί βρίσκονται αντιμέτωποι με καθυστερήσεις”, υπογράμμισε ο υπουργός. Όπως επισήμανε ο κ. Οικονόμου, η Τροχαία δεν μπορεί να λύσει από μόνη της το κυκλοφοριακό αλλά μπορεί να εφαρμόσει λύσεις και παρεμβάσεις ώστε να περιοριστεί η ταλαιπωρία των οδηγών.

Την περίοδο 12.2021-11.2022 σημειώνονταν περίπου 3 ακινητοποιήσεις οχημάτων την ημέρα στην Λεωφόρο Κηφισού.

Τόνισε ότι μια από τις βασικές αιτίες που δημιουργούνται καθυστερήσεις στον Κηφισό είναι οι βλάβες ή τα ατυχήματα που σημειώνονται, που έχουν ως αποτέλεσμα το κλείσιμο λωρίδων κυκλοφορίας. “Από σήμερα θα εγκαταστήσουμε μόνιμα γερανοφόρα οχήματα της Τροχαίας με οδηγούς για να παρεμβαίνουν πιο γρήγορα και άμεσα εκεί όπου παρατηρούνται ακινητοποιήσεις οχημάτων ή ατυχήματα”, ανακοίνωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Ταυτόχρονα, όπως είπε, μοτοσικλετιστές της Τροχαίας θα ανεβοκατεβαίνουν στα δύο ρεύματα της Λεωφόρου Κηφισού για να παρέχουν άμεση ενημέρωση και να γίνονται παρεμβάσεις εκεί όπου απαιτείται.

AD(1024x768)
Μετάβαση στο περιεχόμενο