(ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI)

Εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ με την τηλεδιάσκεψη των “6+6”

Προσθέστε Εδώ το Κείμενο Επικεφαλίδας σας
@fyinews team

20/11/2023

Αντιγραφή συνδέσμου
fyi:
  1. Πανελλαδική συνδιάσκεψη της ομάδας “6+6” υπό την Έ. Αχτσιόγλου πραγματοποιήθηκε χθες, στην οποία συμμετείχαν 1000+ στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.
  2. Παρότι δεν υπήρξε επίσημο κείμενο αποχώρησης, ΜΜΕ αναφέρουν ότι κάτι τέτοιο αναμένεται να γίνει σύντομα, καθώς σύμφωνα με πηγές πλέον η “συμβίωση δεν είναι δυνατή”.
  3. Την αποχώρησή της από το κόμμα ανακοίνωσε επίσης χθες η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Θες/νίκης, ενώ το Σάββατο αποχώρησαν 26 μέλη

Είδηση


Πανελλαδική τηλεδιάσκεψη των στελεχών της ομάδας “6+6” υπό την Έφη Αχτσιόγλου, εξετάζοντας τις επόμενες κινήσεις τους, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή.

Παρότι δεν υπήρξε κάποιο επίσημο κείμενο αποχώρησης από τα 1000 και πλέον μέλη που συμμετείχαν στην διάσκεψη, ΜΜΕ [1], [2], [3]αναφέρουν ότι κάτι τέτοιο αναμένεται να γίνει σύντομα, καθώς πλέον η “συμβίωση δεν είναι δυνατή”.

Πηγές τις οποίες επικαλείται το “ΑΠΕ-ΜΠΕ” αναφέρουν ότι “η κοινή εκτίμηση είναι ότι με ευθύνη της ηγετικής ομάδας ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αντιμετωπίζει μια κρίση με στοιχεία διάλυσης”. Επίσης γίνεται αναφορά σε “προσωπικές” και “χυδαίες επιθέσεις” από πλευράς του προέδρου του κόμματος Στέφανου Κασσελάκη, ενώ τονίζεται η ανάγκη ύπαρξης ενός ” αριστερού και προοδευτικού σχεδίου απέναντι στην πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ”.

Στην ομάδα των “6+6” βρίσκονται μεταξύ άλλων οι: Ν. Ηλιόπουλος, Α. Χαρίτσης, Σ. Αναγνωστοπούλου, Θ. Φωτίου, Μ. Τζούφη και Δ. Τζανακόπουλος.

Επίσης, νωρίτερα χθες, υπήρξε αποχώρηση της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης, η οποία με ανακοίνωσή της έχρησε υπεύθυνο για την “πρωτοφανή κρίση” στο κόμμα τον Στ. Κασσελάκη, ενώ χαρακτήρισε την ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή “διχαστική”.

” Καταλήγοντας δεν είμαστε διατεθειμένες και διατεθειμένοι να δώσουμε με τη παρουσία μας άλλοθι στην τελική μετάλλαξη του κόμματος και αποχωρούμε από το κόμμα το οποίο υπηρετήσαμε και ήταν κάποτε στη πρωτοπορία της κινηματικής και κυβερνώσας Αριστεράς”, αναφέρεται στην επιστολή.

Τέλος, με επιστολή τους προς τα μέλη της Οργάνωσης Μελών ΑΕΙ-Ερευνητικών Κέντρων και τη Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Παιδείας Αττικής, 26 μέλη ανακοίνωσαν την αποχώρησή τους από το κόμμα το Σάββατο, προς “αναζήτηση μιας νέας Αριστερής διεξόδου”.

AD(1024x768)
Μετάβαση στο περιεχόμενο