(ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Εξελίξεις για τον θανάσιμο τραυματισμό του 17χρονου Ρομά από αστυνομικό

Προσθέστε Εδώ το Κείμενο Επικεφαλίδας σας
@fyinews team

15/11/2023

Αντιγραφή συνδέσμου
fyi:
  1. Επεισόδια σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας σε Ασπρόπυργο, Μέγαρα, Θήβα και Θεσσαλονίκη με αφορμή τον θάνατο του 17χρονου Χρήστου Μιχαλόπουλου από σφαίρα αστυνομικού στη Βοιωτία.
  2. Στη δημοσιότητα δόθηκε βίντεο με ήχους και διαλόγους μεταξύ των αστυνομικών και των επιβατών του αυτοκινήτου, καθώς και περιοίκων, ενώ από το βίντεο φαίνεται πως το διάστημα από όταν ο αστυνομικός είπε στον 17χρονο να σταματήσει μέχρι να τον πυροβολήσει, ήταν 7 δευτερόλεπτα.

Είδηση


Επεισόδια σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της χθεσινής νύχτας σε Ασπρόπυργο, Μέγαρα, Θήβα και Θεσσαλονίκη με αφορμή τον θάνατο του 17χρονου Ρομά Χρήστου Μιχαλόπουλου από σφαίρα αστυνομικού στη Βοιωτία.

Στη δημοσιότητα δόθηκε χθες και βίντεο με ήχους και διαλόγους μεταξύ των αστυνομικών και των επιβατών του αυτοκινήτου, καθώς και των γειτόνων, ενώ από το βίντεο φαίνεται πως το χρονικό διάστημα από όταν ο αστυνομικός είπε στον 17χρονο να σταματήσει μέχρι να τον πυροβολήσει, ήταν 7 δευτερόλεπτα.

Επίσης, ο αστυνομικός που πυροβόλησε τον ανήλικο τέθηκε σε διαθεσιμότητα. Η απόφαση ελήφθη από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ενώ υπενθυμίζεται πως ο κατηγορούμενος αστυνομικός αναμένεται να απολογηθεί αύριο, Πέμπτη (16/11). Ανάμεσα στις κατηγορίες που τον βαραίνουν είναι και αυτή της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο.

Τα πρώτα στοιχεία της ιατροδικαστικής εξέτασης δείχνουν πως ο θάνατος του 17χρονου οφείλεται σε τραύμα από πυροβολισμό στο λαιμό.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση, ο θάνατος του 17χρονου ήρθε από τυφλό τραύμα βολίδας πυροβόλου όπλου στην τραχηλική χώρα από κοντινή απόσταση. Η βολίδα προκάλεσε διαμπερές τραύμα από την ραχιαία πλευρά του δαχτύλου. Στη συνέχεια, προκάλεσε κάταγμα φάλαγγας, πέρασε στην αριστερή τραχηλική χώρα (λαιμός), κατευθύνθηκε στον τέταρτο με πέμπτο αυχενικό σπόνδυλο.

Τέλος, ο δικηγόρος της οικογένειας του 17χρονου καταγγέλλει ότι ο χώρος όπου πυροβολήθηκε ο Χρήστος πλύθηκε προτού φτάσει η Σήμανση, καταγγέλλοντας αλλοίωση αποδεικτικών στοιχείων.

AD(1024x768)
Μετάβαση στο περιεχόμενο