Εξελίξεις για τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ

Προσθέστε Εδώ το Κείμενο Επικεφαλίδας σας
@fyinews team

03/05/2023

Αντιγραφή συνδέσμου
fyi:
  1. Την περασμένη Παρασκευή, η ΕΛΑΣ προχώρησε στη σύλληψη δύο αδελφών, 40 και 48 ετών, για τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ.
  2. Οι κατηγορούμενοι για ανθρωποκτονία κατά συναυτουργία, θα απολογηθούν αύριο στον ανακριτή, ενώ, σύμφωνα με το αστυνομικό ρεπορτάζ, ήταν γνώριμοι στις αρχές για υποθέσεις εκβιασμών.
  3. Όπως αναφέρουν τα ΜΜΕ, οι δύο συλληφθέντες ενδέχεται να σχετίζονται με συμβόλαια θανάτου.

Είδηση


Τα κίνητρα των δύο συλληφθέντων που κατηγορούνται για ανθρωποκτονία κατά συναυτουργία στην υπόθεση της δολοφονίας του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ αναζητούν οι Αρχές, ενώ εξετάζουν τις επικοινωνίες και τα μηνύματα που έχουν ανταλλάξει τα δύο αδέλφια, ηλικίας 40 και 48 ετών.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ σε πολλά μέσα ενημέρωσης, οι ΕΛΑΣ ζήτησε τη συνδρομή της Ευρωπαϊκής Αστυνομικής Υπηρεσίας (Europol) ώστε να καταφέρει να “σπάσει” τις εφαρμογές κρυπτογράφησης στα smartphones που χρησιμοποιήθηκαν και να αποκωδικοποιήσει μηνύματα και συνομιλίες.

Ο Γιώργος Καραϊβάζ ήταν αστυνομικός συντάκτης, ο οποίος δολοφονήθηκε στις 09.04.21, έξω από το σπίτι του στον Άλιμο.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο Τύπου της ΕΛ.ΑΣ., Κωνσταντίνα Δημογλίδου, οι εξελίξεις θα γίνονται με εντολή εισαγγελέα, καθώς “στόχος μας είναι να φτάσουμε μέχρι τον ηθικό αυτουργό της δολοφονίας” δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA.

Οι δύο συλληφθέντες αρνούνται την ανάμιξή τους στο έγκλημα, ενώ η απολογία τους αναμένεται την Τετάρτη 3 Μαΐου. Ωστόσο δημοσιεύματα αναφέρουν ότι οι Αρχές επικεντρώνονται στα πρόσωπα που υπέγραψαν το συμβόλαιο θανάτου του δημοσιογράφου και τους φυσικούς αυτουργούς της δολοφονίας και εάν και πώς αυτοί εμπλέκονται και με άλλες δολοφονίες και συμβόλαια θανάτου.

AD(1024x768)
Μετάβαση στο περιεχόμενο