Ελεύθεροι δύο όμηροι των τζιχαντιστών στη Δυτική Αφρική

Προσθέστε Εδώ το Κείμενο Επικεφαλίδας σας
@fyinews team

24/04/2023

Αντιγραφή συνδέσμου
fyi:
  1. Ο Γάλλος δημοσιογράφος, Olivier Dubois, που απήχθη στο Μάλι τον Απρίλίο του 2021 από ομάδα τζιχαντιστών, αφέθηκε ελεύθερος χθες και μεταφέρθηκε στον Νίγηρα.
  2. Παράλληλα, απελευθερώθηκε και ο Αμερικανός εργαζόμενος σε ανθρωπιστική οργάνωση, Jeff Woodke έπειτα από περισσότερα από έξι χρόνια αιχμαλωσίας.
  3. Ικανοποίηση για τις εξελίξεις δήλωσαν οι κυβερνήσεις ΗΠΑ και Γαλλίας.

Είδηση 🗞️

Ο Olivier Dubois, Γάλλος δημοσιογράφος που απήγαγε στην περιοχή Γκάο στα βόρεια του Μάλι στις 8 Απριλίου 2021 η Ομάδα για την Υποστήριξη του Ισλάμ και των Μουσουλμάνων (GSIM), η οποία συνδέεται με την Αλ Κάιντα, απελευθερώθηκε τη Δευτέρα και μεταφέρθηκε στο Νίγηρα.

Η απελευθέρωση του Dubois ήρθε την ίδια στιγμή που ο Αμερικανός όμηρος Jeff Woodke απελευθερώθηκε έπειτα από περισσότερα από έξι χρόνια αιχμαλωσίας.

Μέχρι να αφεθεί ελεύθερος, ο Dubois ήταν ο μόνος Γάλλος που κρατούνταν αιχμάλωτος από το 2020.

Ο δημοσιογράφος ανακοίνωσε την απαγωγή του σε βίντεο που δημοσιεύτηκε στα social media στις 5 Μαΐου 2021. «Πήγαινε στο Γκάο για να πάρει συνέντευξη από έναν ηγέτη των τζιχαντιστών. Τώρα γνωρίζουμε ότι συνελήφθη από κακοποιούς που στη συνέχεια τον παρέδωσαν στη GSIM», δήλωσε ο ειδικός του FRANCE 24 σε θέματα τρομοκρατίας, Wassim Nasr.

Ο Dubois εργαζόταν για διάφορα γαλλικά MME, συμπεριλαμβανομένων των Libération, Le Point και Jeune Afrique, όταν απήχθη. Μέχρι να αφεθεί ελεύθερος, ο Dubois ήταν ο μόνος Γάλλος που κρατούνταν αιχμάλωτος από το 2020.

Παράλληλα, απελευθερώθηκε και ο Αμερικανός εργαζόμενος σε ανθρωπιστική οργάνωση, Jeff Woodke έπειτα από περισσότερα από έξι χρόνια αιχμαλωσίας.

«Με ικανοποίηση και ανακούφιση βλέπω την απελευθέρωση του Αμερικανού ομήρου Jeff Woodke μετά από από 6 χρόνια αιχμαλωσίας», ανέφερε ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου, Jake Sullivan στο Twitter.

 

 

 

AD(1024x768)
Μετάβαση στο περιεχόμενο