(ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Διεθνείς αντιδράσεις για την τραγωδία στα ανοιχτά της Πύλου

Προσθέστε Εδώ το Κείμενο Επικεφαλίδας σας
@fyinews team

15/06/2023

Αντιγραφή συνδέσμου
fyi:
  1. Τον γύρο του κόσμου κάνει είδηση του ναυαγίου, με πολλά ΜΜΜΕ να αφιερώνουν εκτενή θέματα στην τραγωδία.
  2. Guardian, Liberation, Deutsche Welle, BBC, Reuters, France24, Associated Press, New York Times, Washington Post μεταξύ άλλων προσπαθούν να βρουν τα αίτια πίσω από το πιο θανατηφόρο τέτοιο ναυάγιο στην Ελλάδα από το 2015.
  3. Τη λύπη της για το ναυάγιο εξέφρασε η Ursula von der Leyen ενώ παρόμοια μηνύματα έστειλαν οι Antonio Guterres και Charles Michel.

Είδηση


Τον γύρο του κόσμου κάνει είδηση του ναυαγίου στα ανοιχτά της Πύλου, με πολλά ΜΜΜΕ να αφιερώνουν εκτενή θέματα στην τραγωδία.

Ο Guardian, η Liberation, η Deutsche Welle, το BBC, το Reuters, το France24, το Politico, το Associated Press, η New York Times και η Washington Post μεταξύ άλλων αναμεταδίδουν την είδηση και προσπαθούν να βρουν τα αίτια πίσω από το πιο θανατηφόρο ναυάγιο με μετανάστες και πρόσφυγες στην Ελλάδα από το 2015.

Άμεσες ήταν και οι αντιδράσεις ξένων αξιωματούχων για την τραγωδία.

Την θλίψη της για το ναυάγιο στην Ελλάδα και τους νεκρούς καθώς και την ανησυχία της για τους αγνοούμενους εξέφρασε η πρόεδρος της Κομισόν, Ursula von der Leyen με ανάρτησή της στο Twitter επισημαίνοντας ότι “πρέπει να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε μαζί, με τα κράτη μέλη και τις τρίτες χώρες, για να αποτρέψουμε τέτοιες τραγωδίες”.

Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, περίπου 72.000 πρόσφυγες και μετανάστες έχουν φθάσει φέτος στις χώρες της Μεσογείου.

“Ένα ακόμη φρικτό ναυάγιο στη Μεσόγειο – αυτή τη φορά κοντά στην Ελλάδα – στοίχισε τη ζωή σε δεκάδες ανθρώπους” αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter και ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Antonio Guterres.

Το ναυάγιο στην Πύλο αποτελεί “μια σπαρακτική υπενθύμιση ότι πρέπει να βάλουμε ένα τέλος στην αδίστακτη επιχείρηση των διακινητών”, έγραψε στο Τwitter ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Charles Michel.

AD(1024x768)
Μετάβαση στο περιεχόμενο