(ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Απαγόρευση διαδηλώσεων από την ΕΛ.ΑΣ υπό τον φόβο επεισοδίων

Προσθέστε Εδώ το Κείμενο Επικεφαλίδας σας
@fyinews team

26/10/2023

Αντιγραφή συνδέσμου
fyi:
  1. Η ΕΛ.ΑΣ απαγόρευσε όλες τις συγκεντρώσεις στην Αττική από τις 6π.μ. της 1.11 έως τις 6π.μ της 2.11, με αφορμή τη συμπλήρωση 10 ετών από τη δολοφονία 2 μελών της Χρυσής Αυγής (ΧΑ) στο Νέο Ηράκλειο.
  2. Προηγήθηκε πανευρωπαϊκό κάλεσμα για συγκέντρωση στο σημείο σε νεοναζιστικές ομάδες από αντίστοιχες ελληνικές, ενώ ως απάντηση ανακοινώθηκε αντιφασιστική συγκέντρωση στην περιοχή.
  3. Η ανακοίνωση αναφέρει ότι υπάρχει “σοβαρός κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια, λόγω πιθανής διάπραξης σοβαρών εγκλημάτων”.

Είδηση


Αστυνομία προχώρησε σε απαγόρευση κάθε συγκέντρωσης που μπορεί να πραγματοποιηθεί στο νομό Αττικής από τις 6 το πρωί της 1-11-2023 έως τις 6 το πρωί της 2-11-2023, με αφορμή τη συμπλήρωση 10 ετών από τη δολοφονία δύο μελών της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, “η απαγόρευση επιβάλλεται καθώς εγκυμονείται σοβαρός κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια, λόγω πιθανής διάπραξης σοβαρών εγκλημάτων, ιδίως κατά της ζωής, της σωματικής ακεραιότητας και της ιδιοκτησίας, από τη διεξαγωγή συναθροίσεων και ‘αντισυναθροίσεων’ από ομάδες αντίπαλων θέσεων”.

Την 1.11 2013, 2 μήνες μετά την δολοφονία Φύσσα, άγνωστοι επιτέθηκαν στα γραφεία της ΧΑ στο Ν. Ηράκλειο σκοτώνοντας 2 μέλη της.

Είχε προηγηθεί πανευρωπαϊκό κάλεσμα τους προηγούμενους μήνες προς νεοναζιστικές ομάδες από το Μέτωπο Νεολαίας της Χρυσής Αυγής και παρόμοιες εγχώριες οργανώσεις για “Συγκέντρωση Τιμής & Μνήμης” στο Νέο Ηράκλειο, στη μνήμη των δολοφονημένων μελών της Χρυσής Αυγής, Γιώργου Φουντούλη και Μανώλη Καπελώνη, από αγνώστους.

Ως απάντηση οργανώθηκε η Αντιφασιστική Συγκέντρωση από τον Αντιφασιστικό Συντονισμό Αθήνας – Πειραιάς την Τετάρτη 1η Νοεμβρίου, στη Λεωφόρο Ηρακλείου.

AD(1024x768)
Μετάβαση στο περιεχόμενο