(ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)

Αναχωρήσεις και διαγραφές στον ΣΥΡΙΖΑ

Προσθέστε Εδώ το Κείμενο Επικεφαλίδας σας
@fyinews team

23/10/2023

Αντιγραφή συνδέσμου
fyi:
  1. Με ανοικτή επιστολή προς τον Στέφανο Κασσελάκη, ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι “η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο κόμμα στερείται σοβαρότητας”.
  2. Την Παρασκευή, ο Στ. Κασσελάκης δήλωσε πως ο Στ. Τζουμάκας “έθεσε εαυτόν εκτός κόμματος”, παραπέμποντάς τον στην Επιτροπή Δεοντολογίας, η οποία θα αποφασίσει για την διαγραφή του. Σύμφωνα με το καταστατικό, ο πρόεδρος δεν μπορεί να προχωρήσει σε οποιαδήποτε διαγραφή.

Είδηση


Με ανοικτή επιστολή προς τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανο Κασσελάκη, ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ και την ανεξαρτητοποίησή του.

Στην επιστολή του, ο κ. Κούλογλου επικαλείται την έλλειψη σοβαρής αντιπολίτευσης και την προβολή της προσωπικής ζωής του νέου προέδρου στον δημόσιο διάλογο ως βασική αιτία για τη στασιμότητα του κόμματος στις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Αναφερόμενος στις προγραμματικές του θέσεις σημειώνει ότι είναι αντίθετες με αυτές που έχουν διατυπωθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ ως τώρα, ενώ τον επικρίνει για το περιεχόμενο της ομιλίας του στον ΣΕΒ, στην οποία απουσιάζουν αναφορές στις εργασιακές συνθήκες. Πηγές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, που επικαλείται το “ΑΠΕ-ΜΠΕ”, ζητάνε από τον Στέλιο Κούλογλου να παραδώσει την έδρα στο κόμμα.

Στην περίπτωση διαγραφής μέλους, η Επιτροπή Δεοντολογίας αποφασίζει με αυξημένη πλειοψηφία δύο τρίτων (2/3) των μελών της.

Την Παρασκευή προηγήθηκε η παραπομπή του Στέφανου Τζουμάκα στην Επιτροπή Δεοντολογίας, από τον Στέφανο Κασσελάκη.

Ο Στ. Τζουμάκας δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ότι ο νέος πρόεδρος “δεν ήρθε τον φέρανε, τίποτε δεν έρχεται από μόνο του. Ήρθε εν γνώσει του Τσίπρα, άλλο τι στάση κρατάει, υπάρχει κανείς που δεν το ήξερε; Ψυχραιμία”, προσθέτοντας πως «η ολιγαρχία και η διαπλοκή εγκαταστάθηκαν μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ”, ενώ αναφέρθηκε και στο ότι “πρέπει να εξετάσουμε θέμα πολιτικής ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ”.

Άμεση ήταν η αντίδραση Κασσελάκη, ο οποίος μέσω Facebook δήλωσε ότι “Ο κ. Τζουμάκας έθεσε σήμερα τον εαυτό του εκτός ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Με λύπη τον παραπέμπω στην επιτροπή δεοντολογίας για τα περαιτέρω”, ζητώντας την διαγραφή του. Σύμφωνα με το καταστατικό του κόμματος, ο πρόεδρος δεν μπορεί να προχωρήσει σε οποιαδήποτε διαγραφή, πράξη για την οποία είναι αρμόδια η Επιτροπή Δεοντολογίας.

AD(1024x768)
Μετάβαση στο περιεχόμενο