Υπουργικό Συμβούλιο: Νέα συγγνώμη του πρωθυπουργού

Προσθέστε Εδώ το Κείμενο Επικεφαλίδας σας
@fyinews team

21/04/2023

Αντιγραφή συνδέσμου
fyi:
  1. Νέα δημόσια συγγνώμη για την τραγωδία των Τεμπών ζήτησε ο πρωθυπουργός, στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.
  2. Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι “η τραγωδία έγινε με μας στο τιμόνι της χώρας” και εγγυήθηκε απόλυτη διαφάνεια στην έρευνα.
  3. Προανήγγειλε ότι θα υπάρξουν ανακοινώσεις για τις αποζημιώσεις και τη στήριξη των οικογενειών των θυμάτων και των τραυματιών του δυστυχήματος.

Είδηση 🗞️

Νέα δημόσια συγγνώμη για την τραγωδία των Τεμπών ζήτησε ο πρωθυπουργός μιλώντας στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Μιλώντας στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι “η τραγωδία έγινε με μας στο τιμόνι της χώρας” και εγγυήθηκε απόλυτη διαφάνεια στην έρευνα.

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι “δεν θέλουμε και δεν πρέπει να κρυφτούμε πίσω από μια σειρά ανθρώπινων σφαλμάτων. Αν το έργο της τηλεδιοίκησης λειτουργούσε, δεν θα είχε συμβεί το δυστύχημα”.

Παράλληλα προανήγγειλε ότι θα υπάρξουν ανακοινώσεις τις επόμενες ημέρες για τις αποζημιώσεις και την στήριξη των οικογενειών των θυμάτων και των τραυματιών της τραγωδίας

Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι “δεν θέλουμε και δεν πρέπει να κρυφτούμε πίσω από μια σειρά ανθρώπινων σφαλμάτων. Αν το έργο της τηλεδιοίκησης λειτουργούσε δεν θα είχε συμβεί το δυστύχημα”.

Στο πλαίσιο αυτό κάλεσε τους υπουργούς της κυβέρνησης να ανατρέψουν το “προβληματικό κράτος” παρά τις αντιδράσεις που θα υπάρξουν λέγοντας τους ότι το “ποτέ ξανά” για την τραγωδία των Τεμπών θα πρέπει να μετατραπεί σε “τώρα ή ποτέ”.

Κατά τη συνάντησή του με τους Ευρωπαίους εκπροσώπους για τον σιδηρόδρομο, ο πρωθυπουργός ζήτησε αναλυτική έκθεση για την ασφάλεια των τρένων με συγκεκριμένες προτάσεις.

AD(1024x768)
Μετάβαση στο περιεχόμενο