(ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ/EUROKINISSI)

Υπό διάλυση οι Σπαρτιάτες

Προσθέστε Εδώ το Κείμενο Επικεφαλίδας σας
@fyinews team

01/09/2023

Αντιγραφή συνδέσμου
fyi:
  1. Σε διάλυση φαίνεται να βρίσκεται η Κοινοβουλευτική Ομάδα (Κ.Ο.) των Σπαρτιατών, καθώς χθες, ο πρόεδρος του κόμματος, Βασίλης Στίγκας εμφανίστηκε στη Βουλή μόνος του, χωρίς ούτε έναν από τους 11 βουλευτές δίπλα του.
  2. Λίγο μετά, ο Β. Στίγκας κατήγγειλε από το βήμα της Βουλής πως οι βουλευτές του “είναι καθοδηγούμενοι […] από ξένα κέντρα εξωκοινοβουλευτικά”, “φωτογραφίζοντας” έτσι τον Ηλ. Κασιδιάρη.
  3. Νωρίτερα, ο πρόεδρος του κόμματος επέλεξε να διαγράψει 3 βουλευτές.

Είδηση


Βαριές κατηγορίες κατά των βουλευτών των “Σπαρτιατών” που απουσιάζουν από τα έδρανα της Βουλής κατά τη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή για τις πυρκαγιές, εξαπέλυσε ο πρόεδρος του κόμματος, Βασίλης Στίγκας.

Από την Κοινοβουλευτική Ομάδα (Κ.Ο)των 12, μόνο ο κ. Στίγκας ήταν “παρών” στην συζήτηση.

“Μπήκα στα ‘ρεκόρ Γκίνες’, με το να κάθομαι μόνος μου από το κόμμα στα έδρανα. Οι κύριοι που λείπουν σήμερα είναι καθοδηγούμενοι και ποδηγετούμενοι από ξένα κέντρα εξωκοινοβουλευτικά. Το λέω με το θάρρος της γνώμης μου. Τα κέντρα αυτά παραπέμπουν σε Greek Mafia και Δον Κορλεόνε”, υποστήριξε ο κ.Στίγκας, “φωτογραφίζοντας εμμέσως τον Ηλία Κασιδιάρη ως “καθοδηγητή”.

Βάσει του κανονισμού της Βουλής η Κ.Ο. υφίσταται από τουλάχιστον 5 βουλευτές, και οι Σπαρτιάτες, μετά τις διαγραφές, είναι 9.

Λίγο νωρίτερα, έθεσε εκτός της Κ.Ο τους τρεις βουλευτές Γιάννη Δημητροκάλλη, Χαράλαμπο Κατσιβάρδα και Γιάννη Κόντη, με επιστολή που απέστειλε προς τον πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα.

“Δεν νοείται σε μία Κοινοβουλευτική Ομάδα, οι βουλευτές της να δρουν αυτοβούλως και κατά μόνας, εκβιάζοντας τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, ουσιαστικά εξυπηρετώντας άλλους σκοπούς. Εμείς οι ‘Σπαρτιάτες’ αναγνωρίζουμε τον θεσμικό μας ρόλο και είμαστε ταγμένοι να υπηρετούμε την Δημοκρατία, τους Θεσμούς, τη χώρα και τους πολίτες”, αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Στίγκας στην επιστολή του.

“Όποιος αναφέρεται σε τακτικές μαφιόζων είναι γιατί τις γνωρίζει και τις εφαρμόζει ο ίδιος. Η σημερινή παράσταση Στίγκα στην Ολομέλεια της Βουλής, είχε σκηνοθετηθεί από την κυβέρνηση, τον οποίο χρησιμοποίησε ως πιόνι», τονίζουν απάντησαν με κοινή τους δήλωση οι βουλευτές του κόμματος, ενώ σημειώνουν ότι οι “Σπαρτιάτες” δεν ανήκουν στον Βασίλη Στίγκα, τον καταγγέλλουν για πραξικόπημα, αποκαλώντας τον σύγχρονο εφιάλτη.

AD(1024x768)
Μετάβαση στο περιεχόμενο