(ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑ - ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΗ/EUROKINISSI)

Ξεχωριστή έρευνα για το ναυάγιο στην Πύλο ξεκίνησε ο Frontex

Προσθέστε Εδώ το Κείμενο Επικεφαλίδας σας
@fyinews team

23/06/2023

Αντιγραφή συνδέσμου
fyi:
  1. Ξεχωριστή έκθεση για τις συνθήκες του πρόσφατου ναυαγίου στην Πύλο, που οδήγησε στον θάνατο εκατοντάδες ανθρώπους, αναμένεται να συντάξει ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής (Frontex).
  2. Σύμφωνα με εκπρόσωπο του οργανισμού, ο Frontex ξεκίνησε ήδη τη σύνταξη μιας έκθεσης “σοβαρού περιστατικού” (SIR) ζητώντας από το προσωπικό του να καταγράψει πιθανές παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
  3. Η έκθεση δεν αποτελεί επίσημη έρευνα, αλλά θα επιτρέψει στον Frontex να συλλέξει όλες τις διαθέσιμες πληροφορίες τις οποίες θα κοινοποιήσει σε ευρωπαϊκούς θεσμούς, όπως το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Είδηση


Ξεχωριστή έκθεση για τις συνθήκες του πρόσφατου ναυαγίου στην Πύλο, που οδήγησε στον θάνατο εκατοντάδες ανθρώπους, αναμένεται να συντάξει ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής, Frontex.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του ευρωπαϊκού οργανισμού, ο Frontex ξεκίνησε ήδη τη σύνταξη μιας έκθεσης «σοβαρού περιστατικού» (SIR) χθες, Πέμπτη ζητώντας από το προσωπικό του να καταγράψει πιθανές παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Η έκθεση δεν αποτελεί επίσημη έρευνα, διευκρινίζεται, αλλά θα επιτρέψει στον ευρωπαϊκό οργανισμό να συλλέξει όλες τις διαθέσιμες πληροφορίες που αφορούν το μοιραίο περιστατικό και που θα κοινοποιηθούν σε αρμόδιες ερευνητικές αρχές, ενώ θα αποτελέσουν και μέρος συστάσεων προς τους ευρωπαϊκούς θεσμούς, όπως το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Για το “χειρότερο ναυάγιο” εδώ και μια δεκαετία στη Μεσόγειο είχε κάνει λόγο η Επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων, Ylva Johansson

Υπενθυμίζεται ότι ο επικεφαλής της Frontex είχε επισκεφθεί την επόμενη μέρα της τραγωδίας την Ελλάδα και ενημερώθηκε από τις ελληνικές αρχές για τις έρευνες. Στην Καλαμάτα είχε δηλώσει πως “είμαι εδώ για να κατανοήσω καλύτερα τι συνέβη και τον ρόλο της Frontex. Είμαι εδώ επίσης για να εκφράσω την αλληλεγγύη μου και τη βοήθειά μου στους Ελληνες συναδέλφους που έκαναν ό,τι περισσότερο μπορούσαν για να σώσουν ζωές”.

AD(1024x768)
Μετάβαση στο περιεχόμενο