Τσίπρας: “Αναλαμβάνω την ευθύνη που μου αναλογεί”

Προσθέστε Εδώ το Κείμενο Επικεφαλίδας σας
@fyinews team

21/04/2023

Αντιγραφή συνδέσμου
fyi:
  1. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας δήλωσε σε συνέντευξη που έδωσε στο Mega ότι αναλαμβάνει τις ευθύνες που του αναλογούν, αναφορικά με τις διαχρονικές παθογένειες του ελληνικού κρατικού μηχανισμού, διευκρίνισε όμως ότι για το συγκεκριμένο δυστύχημα οι ευθύνες βαρύνουν την κυβέρνηση.
  2. Παράλληλα, αμφισβήτησε την αξιοπιστία του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρου Ντογιάκου, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι “αν ήμουν στην θέση του θα είχα παραιτηθεί”.

Είδηση 🗞️

“Δεν έχω τσακωθεί με την ευθύνη, αναλαμβάνω την ευθύνη που μου αναλογεί”, δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, στην συνέντευξη που έδωσε στο Mega, στην πρώτη φορά που μίλησε δημοσίως μετά το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι αναλαμβάνει τις ευθύνες που του αναλογούν σε ότι αφορά τις διαχρονικές παθογένειες του ελληνικού κρατικού μηχανισμού, διευκρίνισε όμως ότι για το συγκεκριμένο δυστύχημα οι ευθύνες βαρύνουν την παρούσα κυβέρνηση.

Ήταν η πρώτη συνέντευξη του τέως πρωθυπουργού μετά το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη

Σημείωσε ότι ο ίδιος και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κυβερνούν δεκαετίες, ενώ αμφισβήτησε την αξιοπιστία του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρου Ντογιάκου και ανέφερε χαρακτηριστικά ότι “αν ήμουν στην θέση του θα είχα παραιτηθεί”.

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στην κυβέρνησή του λέγοντας ότι “και το 2015 ανέλαβα την ευθύνη που του αναλογούσε για να μην οδηγηθεί η χώρα στην χρεοκοπία και στην συνέχεια με την Συμφωνία των Πρεσπών και τις δύο φορές δέχθηκα σκληρή κριτική”.

Αναφορικά με την τραγωδία στα Τέμπη, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι “είναι αδιανόητο, δεν υπάρχει καμία δικαιολογία. Επί 12 λεπτά δύο τρένα κινούνταν σε αντίθετη κατεύθυνση, στην ίδια γραμμή ενώ υπάρχει διπλή γραμμή”, σχολιάζοντας πως η “διαπίστωση” του μέσου πολίτη είναι ότι το “κράτος το οποίο έχει στηθεί με τον τρόπο που στήθηκε δεν προσφέρει τη στοιχειώδη ασφάλεια στον Έλληνα πολίτη”.

AD(1024x768)
Μετάβαση στο περιεχόμενο