Τρίτη ημέρα των κινεζικών στρατιωτικών γυμνασίων γύρω από την Ταϊβάν

Προσθέστε Εδώ το Κείμενο Επικεφαλίδας σας
@fyinews team

24/04/2023

Αντιγραφή συνδέσμου
fyi:
  1. Ο στρατός της Κίνας διεξήγαγε στρατιωτικές ασκήσεις γύρω από την Ταϊβάν, στις οποίες συμμετείχαν ένα αεροπλανοφόρο και πολεμικά αεροσκάφη.
  2. Οι ασκήσεις αυτές έρχονται ως αντίποινα στη συνάντηση της προέδρου της Ταιβάν, Tsai Ing-wen με τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, Kevin McCarthy.
  3. Περίπου 70 κινεζικά αεροσκάφη παραβίασαν τη ζώνη αναγνώρισης της αεράμυνας της Ταϊβάν το πρωί της Κυριακής.

Είδηση 🗞️

Ο στρατός της Κίνας διεξήγαγε σήμερα γυμνάσια αεροπορικού και ναυτικού αποκλεισμού γύρω από την Ταϊβάν, κατά την τελευταία ημέρα των στρατιωτικών του ασκήσεων, στις οποίες συμμετείχαν ένα αεροπλανοφόρο και πολεμικά αεροσκάφη.

Το Πεκίνο ανακοίνωσε αυτά τα τριήμερα γυμνάσια το Σάββατο, αφού η πρόεδρος της Ταϊβάν Tsai Ing-wen επέστρεψε στην Ταϊπέι μετά τη συνάντηση που είχε στο Λος Άντζελες των ΗΠΑ με τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Kevin McCarthy.

Η Κίνα θεωρεί την Ταϊβάν επαρχία της η οποία πρέπει να επανενωθεί με την ηπειρωτική χώρα, ακόμη και με τη χρήση βίας.

Η Κίνα θεωρεί την Ταϊβάν επαρχία της η οποία πρέπει να επανενωθεί με την ηπειρωτική χώρα, ακόμη και με τη χρήση βίας. “Πολλά οπλισμένα καταδιωκτικά αεροσκάφη H-6K πραγματοποίησαν αρκετά κύματα προσομοίωσης πυρών εναντίον σημαντικών στόχων στο νησί της Ταϊβάν”, μετέδωσε η κινεζική κρατική τηλεόραση CCTV.

“Στο στενό της Ταϊβάν, βορειοδυτικά και νοτιοδυτικά της Ταϊβάν και στα ύδατα ανατολικά της Ταϊβάν οι κινεζικές δυνάμεις ανέλαβαν την πρωτοβουλία να επιτεθούν, επιδεικνύοντας πλήρως το πλεονέκτημα της απόδοσης τους, πραγματοποιώντας ελιγμούς για να καταλάβουν σημαντικές θέσεις και προχωρώντας γρήγορα για να εμποδίσουν εχθρούς”, πρόσθετε το ρεπορτάζ της τηλεόρασης.

Η ανατολική διοίκηση του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού επεσήμανε ότι το αεροπλανοφόρο Shandong συμμετείχε επίσης στα γυμνάσια, με τη CCTV να μεταδίδει εικόνες από μαχητικά αεροσκάφη να απογειώνονται από αυτό.

Η Ταϊβάν παρακολουθεί τις κινήσεις του Shandong στον Ειρηνικό Ωκεανό από την προηγούμενη εβδομάδα.

AD(1024x768)
Μετάβαση στο περιεχόμενο