Τραγωδία στα Τέμπη: Καρφιά από διεθνή ΜΜΕ για το σιδηροδρομικό δίκτυο της Ελλάδας

Προσθέστε Εδώ το Κείμενο Επικεφαλίδας σας
@fyinews team

21/04/2023

Αντιγραφή συνδέσμου
fyi:
  1. “Αδικαιολόγητες καθυστερήσεις: Η αναβάθμιση των συστημάτων ασφαλείας των σιδηροδρόμων στην Ελλάδα καθυστέρησε για χρόνια” είναι ο τίτλος του σημερινού πρώτου θέματος των New York Times, για την τραγωδία στα Τέμπη.
  2. Τον τίτλο “Το απαρχαιωμένο σιδηροδρομικό δίκτυο της Ελλάδας είναι υπεύθυνο για το θανατηφόρο δυστύχημα” δίνει η γαλλική Le Monde σε χθεσινό της άρθρο.
  3. “Η οργή μεγαλώνει καθώς οι αξιωματούχοι παραδέχονται τα προβλήματα του σιδηροδρομικού δικτύου” είναι ο τίτλους άρθρου του Guardian, που αναφέρεται στα χρόνια προβλήματα του δικτύου της χώρας.

Είδηση 🗞️

Πρώτο θέμα σε μεγάλα διεθνή ΜΜΕ είναι η τραγωδία στα Τέμπη, με πολλά να εστιάζουν στο προβληματικό σιδηροδρομικό δίκτυο της Ελλάδας.

“Αδικαιολόγητες καθυστερήσεις: Η αναβάθμιση των συστημάτων ασφαλείας των σιδηροδρόμων στην Ελλάδα καθυστέρησε για χρόνια” είναι ο τίτλος του σημερινού πρώτου θέματος της New York Times για την τραγωδία στα Τέμπη.

“Η τεχνολογία θα σταματούσε αυτόματα τα τρένα πριν συγκρουστούν” αναφέρει το άρθρο, ενώ τονίζει πως “χρόνια καθυστερήσεων και παραμέλησης του δικτύου” έχουν αφήσει την Ελλάδα με ένα ‘κουτσό’ σύστημα.

Τον τίτλο “Το απαρχαιωμένο σιδηροδρομικό δίκτυο της Ελλάδας είναι υπεύθυνο για το θανατηφόρο δυστύχημα” δίνει η γαλλική Le Monde σε χθεσινό της άρθρο.

“Ορισμένοι αποδίδουν το ατύχημα στην κακή κατάσταση ενός σιδηροδρομικού δικτύου που έχει παραμεληθεί εδώ και δεκαετίες, ιδίως μετά την οικονομική κρίση (2010-2018) και τα μέτρα λιτότητας που οδήγησαν, το 2017, στην εξαγορά της ΤΡΑΙΝΟΣΕ από την ιταλική εταιρεία Ferrovie Dello Stato Italiane (FS)”, γράφει η γαλλική εφημερίδα.

Άλλα μεγάλα διεθνή ΜΜΕ που εστιάζουν στο προβληματικό σιδηροδρομικό δίκτυο είναι τα CNN, BBC, Sky News, Reuters, ITV, South China Morning Post μεταξύ άλλων.

“Η οργή μεγαλώνει καθώς οι αξιωματούχοι παραδέχονται τα προβλήματα του σιδηροδρομικού δικτύου” είναι ο τίτλους άρθρου του Guardian, που αναφέρεται στα χρόνια προβλήματα του δικτύου της χώρας. Στο κείμενο γίνεται λόγος για τις προσπάθειες για την αναμόρφωση του συστήματος, οι οποίες όμως απέτυχαν.

Άλλα μεγάλα διεθνή ΜΜΕ που εστιάζουν στο προβληματικό σιδηροδρομικό δίκτυο ήταν τα CNN, BBC, Sky News, Reuters, ITV, South China Morning Post μεταξύ άλλων.

AD(1024x768)
Μετάβαση στο περιεχόμενο