Τραγωδία στα Τέμπη: Γιατί δεν γνωρίζουμε πόσοι ήταν οι επιβάτες

Προσθέστε Εδώ το Κείμενο Επικεφαλίδας σας
@fyinews team

21/04/2023

Αντιγραφή συνδέσμου
fyi:
  1. Τα εισιτήρια στα τρένα δεν είναι ονομαστικά, που σημαίνει ότι μία παρέα μπορεί να εκδώσει τα εισιτήριά της σε ένα όνομα.
  2. Τα γκισέ έκδοσης εισιτηρίων κλείνουν 10 λεπτά πριν την αναχώρηση του τρένου, με αποτέλεσμα πολλοί επιβάτες που έχουν καθυστερήσει, να εκδίδουν εισιτήρια μέσα στην αμαξοστοιχία, όπου καταγράφονται χειρόγραφα.
  3. Ενδέχεται κάποιοι επιβάτες να επέλεξαν, για δικούς τους λόγους, να αποβιβαστούν σε διαφορετικό σταθμό από τον αναγραφόμενο στο εισιτήριο.

Είδηση 🗞️

Άγνωστος παραμένει ακόμη και σήμερα ο ακριβής αριθμός των επιβαινόντων του μοιραίου τρένου στα Τέμπη, σχεδόν τρεις ημέρες μετά την τραγωδία, καθώς, σύμφωνα με ρεπορτάζ που μετέδωσε η ΕΡΤ, οι Αρχές φοβούνται ότι μπορεί να υπήρχαν άτομα που επιβιβάστηκαν στο τρένο χωρίς να κόψουν εισιτήριο από τα εκδοτήρια.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, τα εκδοτήρια κλείνουν δέκα λεπτά πριν ξεκινήσει το τρένο. Συνεπώς αν κάποιος αργοπορημένος επιβιβαστεί, αγοράζει το εισιτήριό του στην αμαξοστοιχία.

3 ημέρες μετά τη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη, σύγχυση εξακολουθεί να επικρατεί σχετικά με τον ακριβή αριθμό των επιβατών.

Σύμφωνα με τους αρμόδιους από τον ΟΣΕ, κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει μαζικά, διότι υπάρχει πρόστιμο 10 ευρώ. Κανείς όμως δεν είναι σε θέση να γνωρίζει εάν επιβιβάστηκε κόσμος τα τελευταία δέκα λεπτά πριν ξεκινήσει το τρένο από τον σιδηροδρομικό σταθμό στη Λάρισα, καθώς η καταγραφή όσων ανεβαίνουν και κόβουν εισιτήριο πάνω στο τρένο γίνεται χειρόγραφα.

Αυτό δεν ισχύει μόνο για τον συγκεκριμένο σταθμό, καθώς είχαν προηγηθεί εφτά στάσεις μέχρι να φτάσει το τρένο από την Αθήνα στη Λάρισα.

Παράλληλα, είναι επίσης άγνωστο εάν κάποιοι από τους επιβαίνοντες κατέβηκαν, για τους δικούς τους λόγους, σε κάποιον άλλο σταθμό, πριν το τρένο αναχωρήσει από τη Λάρισα.

AD(1024x768)
Μετάβαση στο περιεχόμενο