(ΚΩΣΤΑ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI)

Tι έγινε στον πρώτο γύρο των δημοτικών εκλογών

Προσθέστε Εδώ το Κείμενο Επικεφαλίδας σας
@fyinews team

09/10/2023

Αντιγραφή συνδέσμου
fyi:
  1. Σε 246 δήμους της χώρας εκλέχθηκε δήμαρχος από τον 1o γύρο, ενώ σε άλλους 86, ο δήμαρχος θα προκύψει από την δεύτερη κάλπη.
  2. Στον Δήμο Αθηναίων ο Κ. Μπακογιάννης θα πάει σε 2ο γύρο με τον Χ. Δούκα, στον Δήμο Θεσ/κης Κ. Ζέρβας θα αναμετρηθεί με τον Σ. Αγγελούδη και στον Δήμο Πατρέων ο Κ. Πελετίδης με τον Κ. Σβόλη.
  3. Σε Πειραιά και Βόλο υπήρξε επανεκλογή δημάρχων, ενώ σε Λάρισα και Ηράκλειο Κρήτης εκλέχθηκε νέος δήμαρχος από τον α’ γύρο.

Είδηση


Την Κυριακή 8 Οκτωβρίου ολοκληρώθηκε ο πρώτος γύρος των δημοτικών εκλογών της χώρας.

Από τους συνολικά 332 Δήμους της Ελλάδας στους 246 εκλέχθηκε δήμαρχος από τον πρώτο γύρο με ποσοστό μεγαλύτερο του 43%. Σε 86 Δήμους θα γίνουν επαναληπτικές εκλογές την επόμενη Κυριακή, 15 Οκτωβρίου, μεταξύ των δύο συνδυασμών που εξασφάλισαν τις περισσότερες ψήφους.

Στους κεντρικούς Δήμους των τριών μεγαλύτερων αστικών κέντρων της Ελλάδας θα διεξαχθεί δεύτερος γύρος για την ανάδειξη νικητήριου συνδυασμού.

Στο Δήμο Αθηναίων ο νυν δήμαρχος Κ. Μπακογιάννης πήρε 41.35% και θα αναμετρηθεί στο δεύτερο γύρο με τον Χ. Δούκα που πήρε 14.20%.

Στο Δήμο Θεσσαλονίκης ο νυν δήμαρχος Κ. Ζέρβας πήρε 27.33% και θα αναμετρηθεί στο δεύτερο γύρο με το Σ. Αγγελούδη που πήρε 25.74%.

Στο Δήμο Πατρέων ο Κ. Πελετίδης πήρε 39.95% και θα αναμετρηθεί στο δεύτερο γύρο με τον Κ. Σβόλη που πήρε 25.57%.

Πέντε υποψήφιοι (Δυτικής Αχαΐας, Ρόδου, Νίκαιας-Α. Ι. Ρέντη, Χαλανδρίου και Τυρνάβου) δεν κατάφεραν για λίγο να πιάσουν το όριο του 43%.

Σε αρκετές μεγάλες πόλεις εκλέχθηκε δήμαρχος από τον πρώτο γύρο. Στο Δήμο Πειραιώς ο Γ. Μώραλης εκλέχθηκε για δεύτερη διαδοχική θητεία με 69.89% ενώ στο Δήμο Βόλου ο Αχ. Μπέος εκλέχθηκε για τρίτη διαδοχική θητεία με 55.02%.

Στο Δήμο Λαρισαίων εκλέχθηκε για πρώτη φορά ο Αθ. Μαμάκος με 51.14% και στο δήμο Ηρακλείου εκλέχθηκε για πρώτη φορά ο Αλ. Καλοκαιρινός με 47.15%.

AD(1024x768)
Μετάβαση στο περιεχόμενο