Θετικοί σε “κυβέρνηση ηττημένων” Δραγασάκης και Τσακαλώτος

Προσθέστε Εδώ το Κείμενο Επικεφαλίδας σας
@fyinews team

25/04/2023

Αντιγραφή συνδέσμου
fyi:
  1. Θετικοί σε πιθανή κυβέρνηση συνεργασίας, ακόμη κι αν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι δεύτερο κόμμα στις εκλογές, εμφανίστηκαν σε τηλεοπτικές δηλώσεις τους ο Γιάννης Δραγασάκης και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.
  2. Οι δύο βουλευτές και πρώην υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ, διαφοροποιούνται από τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος έχει απορρίψει ένα τέτοιο ενδεχόμενο.
  3. Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος μιλώντας στην ΕΡΤ έκανε λόγο για κυβέρνηση συνεργασίας με ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ και ΜέΡΑ25.

Είδηση


Θετικοί σε πιθανή κυβέρνηση συνεργασίας ακόμη κι αν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι δεύτερο κόμμα στις εκλογές της 21ης Μαΐου, εμφανίστηκαν σε τηλεοπτικές δηλώσεις τους ο Γιάννης Δραγασάκης και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, κάτι που πάντως ο Αλέξης Τσίπρας έχει απορρίψει, λέγοντας ότι είναι αντίθετος με το ενδεχόμενο σχηματισμού “κυβέρνησης ηττημένων”.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Attica, ο Γιάννης Δραγασάκης τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα διαχειριστεί τα συνταγματικά του δικαιώματα, με βάση το αποτέλεσμα που θα προκύψει. Διευκρίνισε μάλιστα ότι αυτό θα γίνει ακόμα και σε περίπτωση που έρθει δεύτερο κόμμα στις εκλογές Ο κ Δραγασάκης σημείωσε ότι “για εμάς οι εκλογές είναι κρίσιμες, επιθυμούμε να αποφύγουμε σίριαλ εκλογών, άρα θα κάνουμε ό,τι μπορούμε προς αυτήν την κατεύθυνση”.

Λίγο νωρίτερα o Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας ζήτησε “καθαρή νίκη” στις εκλογές της 21ης Μαΐου.

Από την πλευρά του ο Ευκλείδης Τσακαλώτος μιλώντας στην ΕΡΤ εμφανίστηκε θετικός σε μια πιθανή κυβέρνηση συνεργασίας με ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ και ΜέΡΑ25, ακόμη κι αν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι δεύτερο κόμμα. Ερωτηθείς μάλιστα για την θέση του Αλέξη Τσίπρα ότι δεν θέλει να σχηματίσει κυβέρνηση ηττημένων, ο κ. Τσακαλώτος απάντησε: “Αν έχεις 47, 48, 49%% τι πάει να πει κυβέρνηση ηττημένων; Εδώ τη ΝΔ δεν την πειράζει να κυβερνήσει με 38% στις δεύτερες εκλογές. Και μιλάμε για κυβέρνηση που θα αντιπροσωπεύει το 48-49%, δεν το λες και κυβέρνηση ηττημένων αυτό…” είπε ο κ. Τσακαλώτος.

AD(1024x768)
Μετάβαση στο περιεχόμενο