(ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Τέσσερις συλλήψεις για το εργατικό δυστύχημα στο Πέραμα

Προσθέστε Εδώ το Κείμενο Επικεφαλίδας σας
@fyinews team

30/05/2023

Αντιγραφή συνδέσμου
fyi:
  1. Νέο εργατικό δυστύχημα σημειώθηκε χθες, στη Nαυπηγοεπισκευαστική Ζώνη του Περάματος, κατά το οποίο σκοτώθηκε ένας χειριστής γερανοφόρου οχήματος και τραυματίστηκαν σοβαρά ακόμη δύο συνάδελφοί του.
  2. Η Λιμενική Αρχή Περάματος συνέλαβε 4 άτομα: τον πλοίαρχο του πλοίου, τον τεχνικό ασφαλείας – επιβλέπων των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας των εργαζομένων, τον εργοδότη του χειριστή του γερανοφόρου και τον εκπρόσωπο της επιχείρησης που έκανε τις επισκευαστικές εργασίες.

Είδηση


Στη σύλληψη τεσσάρων ατόμων, προχώρησε η Λιμενική Αρχή Περάματος, μετά το χθεσινό εργατικό δυστύχημα που σημειώθηκε στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος, που είχε ως αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας εργάτης (χειριστής γερανοφόρου οχήματος) και να τραυματιστούν σοβαρά άλλοι δύο.

Πρόκειται για τον πλοίαρχο του πλοίου, τον τεχνικό ασφαλείας – επιβλέπων των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας των εργαζομένων, τον εργοδότη του χειριστή του γερανοφόρου οχήματος και τον εκπρόσωπο της επιχείρησης που διενεργούσε τις επισκευαστικές εργασίες.

Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ*, τα θανατηφόρα εργατικά ατυχήματα στην Ελλάδα ανήλθαν σε 41 το 2020 και σε 51 το 2019.

Το δυστύχημα σημειώθηκε όταν κατά τη διάρκεια εργασιών εξαγωγής του πτερυγίου με τη χρήση γερανοφόρου οχήματος, από υπό επισκευή πλοίο, αυτό εκτινάχτηκε και αποσυνδέθηκε από τον γάντζο μεταφοράς του και στη συνέχεια έπεσε σε σκαλωσιά, στην οποία βρίσκονταν τέσσερα άτομα που εκτελούσαν εργασίες, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του χειριστή του γερανοφόρου οχήματος και τον τραυματισμό επίσης δύο ακόμη συναδέλφων του.

Ο χειριστής του γερανοφόρου οχήματος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Ο ένας από τους τραυματίες νοσηλεύεται στο “Τζάνειο” νοσοκομείο και ο άλλος σε ιδιωτικό θεραπευτήριο.

Το συνδικάτο μετάλλου αποφάσισε απεργία για σήμερα και αύριο στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη. Κατά την πορεία τους σήμερα, προς το υπουργείο Ναυτιλίας, μέλη του συνδικάτου κρατούσαν πανό που έγραφε: “Όχι άλλο αίμα στο βωμό του κέρδους”.

*Πηγή ΕΛΣΤΑΤ

AD(1024x768)
Μετάβαση στο περιεχόμενο