Τελευταίες προεκλογικές εξελίξεις των πολιτικών αρχηγών

Προσθέστε Εδώ το Κείμενο Επικεφαλίδας σας
@fyinews team

25/04/2023

Αντιγραφή συνδέσμου
fyi:
  1. Το σχέδιο “Δήμητρα” παρουσίασε ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γ. Βαρουφάκης, σε περίπτωση που καταρρεύσει η Ευρωζώνη, με εθνικοποίηση τραπεζών, συντεταγμένη χρεοκοπία της Τραπέζης της Ελλάδος και εκτύπωση μονάδων “Δήμητρας” σε χάρτινη μορφή.
  2. Αναταραχή επικρατεί στο κόμμα “Ελληνική Λύση” του Κ. Βελόπουλου μετά την αποχώρηση των βουλευτών Αντώνη Μυλωνάκη και Αναστασίας Αλεξοπούλου, οι οποίοι αρνήθηκαν να “εξοριστούν” σε διαφορετικές εκλογικές περιφέρειες.
  3. Ο ΓΓ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας, χαρακτήρισε “μούφα” την πρόταση του Α. Τσίπρα για συγκρότηση “προοδευτικής διακυβέρνησης” λέγοντας ότι υπάρχει και η αυθεντική πρόοδος, δηλαδή η πολιτική πρόταση εξουσίας του ΚΚΕ.

Είδηση


Σχέδιο με κωδική ονομασία “Δήμητρα”, σε περίπτωση που η Ελλάδα βρεθεί εκτός της Ευρωζώνης, παρουσίασε ο Γραμματέας του ΜέΡΑ 25 Γιάνης Βαρουφάκης. ΜΙλώντας στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματός του, ο κ. Βαρουφάκης ανέλυσε το πρόγραμμα “Δήμητρα”, το οποίο περιλαμβάνει τα εξής μέτρα: Πρώτον, υποχρέωση αποδοχής μονάδων “Δήμητρας”, οι οποίες θα χρησιμοποιούνται ως μια μορφή χρήματος. Δεύτερον, με πράξη νομοθετικού περιεχομένου εθνικοποίηση τραπεζών, συντεταγμένη χρεοκοπία της Τράπεζας της Ελλάδος εντός δύο ωρών και ίδρυση ελληνικής νομισματικής αρχής. Τρίτον, εκτύπωση μονάδων “Δήμητρας” σε χάρτινη μορφή με δήμευση των πιεστηρίων των Εθνικών Λαχείων.

Το απόγευμα του Σαββάτου, ο φρούραρχος της Βουλής θυροκόλλησε το Προεδρικό Διάταγμα, κυρρήσοντας επισήμως την έναρξη της προεκλογικής περιόδου.

Αναβρασμός επικρατεί την ίδια στιγμή στο κόμμα Ελληνική Λύση μετά από ανώνυμα δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι βουλευτές του κόμματος πήραν “μαύρες σακούλες” με χρήματα προκειμένου να αποχωρήσουν και να προσχωρήσουν στη Νέα Δημοκρατία. Το αποτέλεσμα ήταν δύο βουλευτές και συγκεκριμένα ο Αντώνης Μυλωνάκης και η Αικατερίνη – Αναστασία Αλεξοπούλου να ανακοινώσουν ότι αποχωρούν από το κόμμα Βελόπουλου.

Ο γγ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ και χαρακτήρισε “μούφα” τα περί προοδευτικής διακυβέρνησης, λέγοντας ότι υπάρχει και η αυθεντική πρόοδος, δηλαδή η πολιτική πρόταση εξουσίας του ΚΚΕ.

AD(1024x768)
Μετάβαση στο περιεχόμενο