(ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Τα τελευταία updates για την τραγωδία στην Πύλο

Προσθέστε Εδώ το Κείμενο Επικεφαλίδας σας
@fyinews team

15/06/2023

Αντιγραφή συνδέσμου
fyi:
  1. Συνεχίζονται οι έρευνες για τους αγνοουμένους, χωρίς όμως αποτέλεσμα, καθώς οι διασωθέντες παραμένουν 104, οι νεκροί 78, ενώ οι επιβαίνοντες μπορεί να φτάνουν και τους 750.
  2. Τριήμερο Εθνικό Πένθος από χθες μέχρι την Παρασκευή κήρυξε ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός Ι. Σαρμάς μετά το ναυάγιο.
  3. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, 10 άτομα από την ομάδα των διασωθέντων έχουν προσαχθεί και ανακρίνονται για το ενδεχόμενο να ήταν μεταξύ των διακινητών.

Είδηση


Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη διάσωση αγνοουμένων στη θαλάσσια περιοχή του ναυαγίου ανοιχτά της Πύλου, χωρίς όμως αποτέλεσμα καθώς ο αριθμός των διασωθέντων παραμένει 104, ενώ οι σοροί που έχουν ανασυρθεί ανέρχονται σε 78.

Σύμφωνα με έναν από τους διασωθέντες στο πλοίο επέβαιναν γύρω στα 750 άτομα, ανάμεσά τους από 50 ως 100 παιδιά στα αμπάρια. Το Λιμενικό ανακοίνωσε ότι στην περιοχή επιχειρούν ιδίως 6 παραπλέοντα σκάφη και ναυαγοσωστικό του Λιμενικού.

Σε κήρυξη τριήμερου εθνικού πένθους προχώρησε ο πρωθυπουργός, Ιωάννης Σαρμάς, από την Τετάρτη 14/6 μέχρι την Παρασκευή 16/6. Κανονικά θα διεξαχθούν οι οι Πανελλαδικές, οι προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις των Γυμνασίων και των Λυκείων, καθώς και οι εξετάσεις της ειδικής περιόδου των ΕΠΑΛ και ΓΕΛ και ΙΕΚ.

Την αναβολή του αποψινού debate των πολιτικών αρχηγών αποφάσισε η Διακομματική Επιτροπή.

Χωρίς debate θα οδηγηθούν τα κόμματα στην εκλογική μάχη της 25ης Ιουνίου. Κατά τη σημερινή συνεδρίαση των εκπροσώπων των πέντε κομμάτων (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ, Ελληνική Λύση) αποφασίστηκε η αναβολή του, λόγω του ναυαγίου.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ, 10 άτομα από την ομάδα των διασωθέντων έχουν προσαχθεί και ανακρίνονται για το ενδεχόμενο να ήταν μεταξύ των διακινητών. Τα συγκεκριμένα άτομα κρίθηκαν ύποπτα εξαιτίας της συμπεριφοράς τους και μεταφέρθηκαν στο Λιμεναρχείο Καλαμάτας.

AD(1024x768)
Μετάβαση στο περιεχόμενο