Συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ

Προσθέστε Εδώ το Κείμενο Επικεφαλίδας σας
@fyinews team

03/05/2023

Αντιγραφή συνδέσμου
fyi:
  1. Οι εκλογές με απλή αναλογική βγάζουν κυβέρνηση και γι’ αυτό δεν είναι εκλογές χαλαρής ψήφου, ανέφερε στο “ΣΚΑΪ”, ο Α. Τσίπρας.
  2. Δήλωσε ότι οι πρώτες κάλπες μπορούν να δώσουν κυβέρνηση με συμμετοχή του 1ου και του 3ου κόμματος, εφόσον πρώτο κόμμα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ.
  3. Για τις κατηγορίες Μητσοτάκη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αντλεί ψηφοφόρους από το κόμμα Κασιδιάρη, ο Α. Τσίπρας είπε ότι «πρέπει να βρίσκεται σε μεγάλο πανικό ο κ. Μητσοτάκης» για να λέει κάτι τέτοιο.

Είδηση


Οι εκλογές με απλή αναλογική βγάζουν κυβέρνηση και γι’ αυτό δεν είναι εκλογές χαλαρής ψήφου, ανέφερε στη συνέντευξή του στην τηλεοπτική εκπομπή “Αταίριαστοι” του “ΣΚΑΪ”, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας.

Στο ερώτημα για το πώς θα προκύψει κυβέρνηση με τους συσχετισμούς που εμφανίζουν τώρα οι δημοσκοπήσεις απάντησε: “Έχω την πεποίθηση ότι το 1ο με το 3ο κόμμα θα μπορούν να κάνουν κυβέρνηση με την απλή αναλογική. Αν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ πρώτο κόμμα θα μπορεί να κάνει κυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ, αν είναι η ΝΔ θα μπορεί επίσης αλλά και δεν ξέρω αν θα θέλει. Υπάρχει ένα επιπλέον θέμα, ο κ. Ανδρουλάκης είπε ότι θέλει σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση, δεν ξέρω αν μπορεί να κάνει σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση με τον Βορίδη και τον Πλεύρη και υπάρχει και ένα ακόμη μικρό θεματάκι, δεν τον παρακολουθούσα εγώ τον κ. Ανδρουλάκη, ο κ. Μητσοτάκης τον παρακολουθούσε”.

Σε ερώτηση που αφορούσε τις κατηγορίες του Κυριάκου Μητσοτάκης ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αντλεί ψηφοφόρους από την εκλογική δεξαμενή του κόμματος Κασιδιάρη ο Α. Τσίπρας απάντησε πως “πρέπει να βρίσκεται σε μεγάλο πανικό ο κ. Μητσοτάκης για να καταφεύγει σε αυτού του είδους” τις κατηγορίες, ενώ τόνισε πως “πιστεύουμε ότι οι νεοναζί πρέπει να είναι στη φυλακή, όχι όμως για να κάνουν καμπάνια στη φυλακή”.

“Θα έρθει η ώρα να δούμε πως είναι η σκορδαλιά χωρίς σκόρδο”, είπε για το ενδεχόμενο αποχώρησής του από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο ερώτημα για το αν θα αποχωρήσει από την ηγεσία αν ηττηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ απάντησε: “Όταν θα έλθει ο κ. Μητσοτάκης ρωτήστε τον αν θα αποχωρήσει. Στη ΝΔ δεν μιλάει κανείς απέναντι στον αρχηγό, αλλά στην πρώτη ήττα πας ανήρ ξυλεύεται. Όλοι κρινόμαστε, αν το αποτέλεσμα είναι πολύ αρνητικό, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει διαδικασίες. Πιστεύω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έρχεται από πολύ μακριά και θα πάει πολύ μακριά, και αν έλθει η ώρα θα δούμε πως θα είναι η σκορδαλιά χωρίς σκόρδο”.

Επίσης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τόνισε επίσης ότι από τα πρώτα μέτρα της διακυβέρνησής του θα είναι “η μείωση του ΦΠΑ και του ειδικού φόρου στα καύσιμα”.

AD(1024x768)
Μετάβαση στο περιεχόμενο