Συνέντευξη στους “Πρωταγωνιστές” για τον Κυριάκος Μητσοτάκης.

Προσθέστε Εδώ το Κείμενο Επικεφαλίδας σας
@fyinews team

24/04/2023

Αντιγραφή συνδέσμου
fyi:
  1. Αναφορικά με τα Τέμπη είπε ότι μετά από 4 χρόνια στην ηγεσία της χώρας η “δική μου προσωπική ευθύνη για αυτό το οποίο έγινε,[είναι] ακόμα πιο βαριά”.
  2. Για την ημερομηνία των εκλογών τόνισε ότι “οι εκλογές θα γίνουν το Μάιο”, ενώ για το ενδεχόμενο μιας κυβέρνησης συνεργασίας είπε ότι εξακολουθεί να υπερασπίζεται την «ανάγκη για δεύτερη κάλπη», καθώς είναι «αυτή η οποία μπορεί να δώσει αυτοδυναμία».

Είδηση 🗞️

Την πρώτη του συνέντευξη μετά την σιδηροδρομική τραγωδία έδωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στον Alpha, στην εκπομπή “Πρωταγωνιστές” του Σταύρου Θεοδωράκη.

Αναφορικά με τα Τέμπη είπε ότι μετά από 4 χρόνια στην ηγεσία της χώρας η “δική μου προσωπική ευθύνη για αυτό το οποίο έγινε,[είναι] ακόμα πιο βαριά”.

“Θα φροντίσω να πάρουμε ένα μεγάλο προβολέα και να ρίξουμε άπλετο φως, ακριβώς στο τι έγινε. Όχι μόνο το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου στο σταθμό της Λάρισας. Αυτό νομίζω ότι λίγο – πολύ το έχουμε καταλάβει, αλλά πώς φτάσαμε μέχρι εδώ. Ευθύνες λοιπόν. Τις ερευνά η Δικαιοσύνη, αλλά πρέπει να ψάξουμε κιόλας πώς φτάσαμε σε εκείνο το βράδυ”, είπε ο πρωθυπουργός.

Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι το σύστημα τηλεδιοίκησης λειτουργούσε στη Λάρισα από τον Νοέμβριο του 2022.

Ο Κυρ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε, επίσης, στην επιθυμία του να “τρέξει” ξανά τη διαδικασία αναθεώρησης του Συντάγματος στην επόμενη Βουλή, η οποία είναι προαναθεωρητική, δηλαδή καθορίζει τα προς αναθεώρηση άρθρα. Ο κ. Μητσοτάκης ήδη έβαλε στη συζήτηση και το άρθρο 16.

Μίλησε επίσης για ενδεχόμενες αλλαγές στη διάρθρωση των υπουργείων σε ένα επόμενο κυβερνητικό σχήμα, κάνοντας λόγο για ενδεχόμενο “σπάσιμο” του υπουργείου Υποδομών και του υπουργείου Μεταφορών.

AD(1024x768)
Μετάβαση στο περιεχόμενο