(ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI)

Συνέντευξη Γιάνη Βαρουφάκη για “Δήμητρα” και συνεργασίες

Προσθέστε Εδώ το Κείμενο Επικεφαλίδας σας
@fyinews team

09/05/2023

Αντιγραφή συνδέσμου
fyi:
  1. Για το σχέδιο “Δήμητρα” μίλησε μεταξύ άλλων ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γ. Βαρουφάκης στο ethnos.gr, χαρακτηρίζοντάς ως “το μέλλον των ψηφιακών συναλλαγών”.
  2. Είπε ότι “πρόκειται για δημόσιο σύστημα δωρεάν ψηφιακών συναλλαγών σε ευρώ μεταξύ δημοσίου ιδιωτών καθώς και ιδιωτών μεταξύ τους” και ότι θα δώσει “ανάσες στην αγορά και στα νοικοκυριά”.
  3. Ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο συγκυβέρνησης ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ.

Είδηση


Για το σχέδιο “Δήμητρα” μίλησε μεταξύ άλλων ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γ. Βαρουφάκης στο ethnos.gr. Σύμφωνα με τον κ. Βαρουφάκη “Πρόκειται για δημόσιο σύστημα δωρεάν ψηφιακών συναλλαγών σε ευρώ μεταξύ του δημοσίου και ιδιωτών καθώς και ιδιωτών μεταξύ τους”, το οποίο έρχεται να δώσει “ανάσες στην αγορά και τα νοικοκυριά με δύο τρόπους:

  1. Καταναλωτές και επιχειρήσεις γλυτώνουν το χαράτσι των τραπεζών που σήμερα τους κοστίζουν οι ηλεκτρονικές συναλλαγές.
  2. Αποταμιεύσεις, π.χ. 1000 ευρώ, που μένουν στον λογαριασμό σου για έναν χρόνο θα αποσβένουν περισσότερους φόρους, π.χ. 1080 ευρώ – ένα μεγάλο ισοδύναμο επιτόκιο καταθέσεων 8% (που υλοποιείται υπό τη μορφή φορο-έκπτωσης)”.

 

Χαρακτήρισε επίσης το σχέδιο ως “ το μέλλον των ψηφιακών συναλλαγών σε όλο τον κόσμο”.

Αναφερόμενος στα σενάρια σχηματισμού κυβέρνησης την επομένη των εκλογών, ο επικεφαλής του “ΜέΡΑ 25 – Συμμαχία για τη Ρήξη”, ξεκαθαρίζει πως δεν πρόκειται να συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ, δεδομένης της απόρριψης του προεκλογικού διαλόγου, ενώ την ίδια στιγμή κατηγορεί τη Νέα Δημοκρατία ότι “απαιτεί το δικαίωμα στη δική της τερατογένεση”.

Για τις κατηγορίες Τσίπρα για συμπόρευση Βαρουφάκη-Schauble, ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 απάντησε ότι “απλά θλίβεται”.

Απαντώντας στο ερώτημα “πώς θα προκύψει κυβέρνηση μετά την 21η Μαΐου;”, ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 δεν αποκλείει να υπάρξει συγκυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, σχολιάζοντας ότι “τα προγράμματά τους είναι εντυπωσιακά κοντά”.

Όσον αφορά στις αιχμές του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος ουσιαστικά τον κατηγόρησε για “συμπόρευση” με τον Wolfgang Schauble, ο Γιάνης Βαρουφάκης απαντά ότι δεν περίμενε από έναν άνθρωπο με τον οποίο “συμπορεύτηκε όμορφα” να “πέσει τόσο χαμηλά”.

AD(1024x768)
Μετάβαση στο περιεχόμενο